14.3.22

«Να μη ξεπλένουμε τον Ερντογάν με επισκέψεις» και ο «ουδέτερος διάδρομος στο Αιγαίο»-Ι.ΜΑΖΗΣ Από Militaire News -14/03/2022 | 13:38 Το ΝΑΤΟ δεν θέλει ένταση στη νοτιοανατολική του πτέρυγα. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, εκτιμά ο Δρ Ιωάννης Μάζης. Ο κ.Μάζης όμως υπενθυμίζει τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας και επισημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι η χώρα μας θα κάνει πίσω σε όσα η Άγκυρα θέτει ως «θέματα». Θέτει το ερώτημα τι συζητήθηκε στη συνάντηση Σουρανή-Καλίν όσο οι κύριοι Μητσοτάκης-Ερντογάν «έπιναν το τσάι τους». Η Ελένη Σουρανή είναι η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού. Από το 1997 ο κ.Μάζης είχε γράψει για τον κίνδυνο δημιουργίας «ουδέτερου διαύλου στο Αιγαίο υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ». Το άρθρο αυτό επικαλείται σήμερα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και ο κ.Μάζης λέει πως «δεν θέλω να επιβεβαιωθώ». Ο κ.Μάζης λέει ότι είναι καλό να «μην ξεπλένουμε τον κ.Ερντογάν με τέτοιου είδους επισκέψεις». Τέλος με αφορμή το άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά για τα όπλα που πήγαν στην Ουκρανία ο κ.Μάζης απαντά στα σενάρια που κυκλοφορούν περί «αποστρατιωτικοποίησης νησιών μέσω Ουκρανίας». Ο καθηγητής Ι.Μάζης λέει το απλούστατο: οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως να ζητήσουν λεπτομερή ενημέρωση για το τι έχουμε στείλει στην Ουκρανία. Από τις απαντήσεις θα βγουν συμπεράσματα».

 




Το ΝΑΤΟ δεν θέλει ένταση στη νοτιοανατολική του πτέρυγα. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, εκτιμά ο Δρ Ιωάννης Μάζης.

Ο κ.Μάζης όμως υπενθυμίζει τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας και επισημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι η χώρα μας θα κάνει πίσω σε όσα η Άγκυρα θέτει ως «θέματα».

Θέτει το ερώτημα τι συζητήθηκε στη συνάντηση Σουρανή-Καλίν όσο οι κύριοι Μητσοτάκης-Ερντογάν  «έπιναν το τσάι τους».  Η Ελένη Σουρανή είναι η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

Από το 1997 ο κ.Μάζης είχε γράψει για τον κίνδυνο δημιουργίας «ουδέτερου διαύλου στο Αιγαίο υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ».

Το άρθρο αυτό επικαλείται σήμερα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και ο κ.Μάζης λέει πως «δεν θέλω να επιβεβαιωθώ».

Ο κ.Μάζης λέει ότι είναι καλό να «μην ξεπλένουμε τον κ.Ερντογάν με τέτοιου είδους επισκέψεις».

Τέλος με αφορμή το άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά για τα όπλα που πήγαν στην Ουκρανία ο κ.Μάζης απαντά στα σενάρια που κυκλοφορούν περί «αποστρατιωτικοποίησης νησιών μέσω Ουκρανίας». Ο καθηγητής Ι.Μάζης λέει το απλούστατο: οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως να ζητήσουν λεπτομερή ενημέρωση για το τι έχουμε στείλει στην Ουκρανία. Από τις απαντήσεις θα βγουν συμπεράσματα».

https://www.militaire.gr/