23.3.22

Αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν στην ΕΦΕΔΡΙΚΗ EFENPRESS, κατά το χρονικό διάστημα του τεχνικου μας προβλήματος.

 

Τα θύματα ήταν τα "ίδια" , ο θύτης άλλαξε !!!

 


Εδώ υπήρχε η Μαριούπολις...

Για ποιες κυρώσεις ομιλεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν όταν χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ τις παραβιάζει; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, από κοινού με τους συμμάχους του;ΝΑΤΟ και τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, με βασικό στόχο όσες χώρες τις παραβιάζουν.

Ακούγοντας τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου να ομιλεί για το θέμα στην ενημέρωση, το μυυλό μας πήγε -που αλλού; Μα φυσικά την Τουρκία. Είναι μία χωρα μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία κάλεσε τους Ρώσους ολιγάρχες να μεταφέρουν τα χρήματα τους στην Τουρκία ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ήσυχος γνωρίζοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα πράξει ότι και στο παρελθόν με την των κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Βοηθούσε τους Μουλλάδες να παραβιάζουν το αμερικανικό εμπάργκο και αμοιβόταν με πετρέλαιο και χρυσό.

Λαβρόφ: Αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από τη Δύση στην Ουκρανία μπορεί να σημάνει πόλεμο NATO-Ρωσίας

 

Η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από πλευράς Δύσης στο έδαφος της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ NATO και Ρωσίας, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Πολωνία είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Δύση πρέπει να στείλει ειρηνευτική δύναμη στην δυτική Ουκρανία, η οποία μάλιστα θα πρέπει να διαθέτει και τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι ρωσικών στρατιωτικών επιθέσεων.

https://www.capital.gr/

Swing role για τις Ελληνικές «ριπές»: Δίπλα στα F-15 των ΗΠΑ, τα Rafale της Γαλλίας και τα F-16 Sufa του Ισραήλ

Τα Ελληνικά Rafale έχουν ξεχωριστές αποστολές κατά τη διάρκεια του Ηνίοχου και αποτελούν το μεγάλο στοίχημα του αεροπορικού Επιτελείου ώστε να φανούν και οι γνώσεις των ιπταμένων μετά από έναν χρόνο εντατικής εκπαίδευσης στη Γαλλία. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία


Για πρώτη φορά στο άρμα του «Ηνίοχου» προσδένονται μαχητικά 4,5 γενιάς, αεροπορικής υπεροχής, που μπορούν να λαμβάνουν όλα μαζί swing role αποστολές, ανοίγοντας τον εναέριο δρόμο για τα μεγάλα comao που ακολουθούν ώστε να πλήξουν τους δικούς τους στόχους.

Ανάμεσα σε αυτά τα μαχητικά, πλέον είναι και τα Ελληνικά Rafale F3R τα οποία θα πάρουν την σκυτάλη από τα F-16 Block 52 Advanced. Και αυτό θα γίνει όχι γιατί τ’ αεροσκάφη της 335 και 336 Μοίρας δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν σε αυτού του είδους τις αποστολές, αλλά επειδή ο ρόλος της αεροπορικής υπεροχής είναι αυτός που ανήκει στην 332 Μοίρα «Γεράκι», με τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κυπριακό: Ο Τσαβούσογλου βγάζει τα ΜΟΕ εκτός ατζέντας



 Η Τουρκία επιχειρεί να κλείσει εκ προοιμίου την όποια συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο να επανέλθει το Κυπριακό σε πορεία διαπραγματεύσεων. Η προσέγγιση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περιορίζει στο ελάχιστο την προοπτική να μπουν στο τραπέζι των συνομιλιών τα ΜΟΕ που ετοίμασε η Λευκωσία. Με την τοποθέτησή της, ουσιαστικά, η Άγκυρα δεν αφήνει περιθώρια για την τουρκοκυπριακή ηγεσία, ενώ στέλνει και μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή Αριστερά η οποία τοποθετήθηκε υποστηρικτικά σε συζήτηση των ΜΟΕ.

ΕΥΧΕΣ για την εθνική παλιγγενεσία

 

(Με πυρήνα Στρατιωτικούς ε.α.  & Τεχνοκράτες)

          (Γνωστό ως κόμμα Αποστράτων)

                 www.syndesmosee.org

                                                                                                           Αθήνα,  23  Μαρ. 2022                                                                             

                    ΕΥΧΕΣ για την εθνική παλιγγενεσία

 

Αγαπητοί  φίλες, φίλοι

 

Ευχόμαστε σε εσάς, στα μέλη της οικογένειάς  σας, στις φίλες και στους φίλους μας, στους συναδέλφους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας μας, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στις αλησμόνητες πατρίδες  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ για την Εθνική Παλιγγενεσία, με υγεία, ευτυχία, προκοπή, εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών.      

Ο πριν 200 χρόνια ηρωικός αγώνας των ολίγων, μαχόμενων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, αποφασισμένων για λευτεριά Ελλήνων απέναντι στις ισχυρές δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ας γίνει μήνυμα, στόχος δράσης και παράδειγμα  προς μίμηση για όλους μας.

H ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ


H ΚΥΠΡΟΣ TOY 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ. 

Επιμέλεια από Αντωνά.

25η Μαρτίου 1821.

                      

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία, στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας. Στον ιερό αυτό αγώνα, λησμονημένο είναι ότι ηρωϊκά συμμετείχε και η μικρή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ.