4.3.22

Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό!


Oι Ουκρανοί λένε ότι την βύθισαν οι ίδιοι για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου στην Οδησσό όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε επίσης ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια ουδέποτε πέρασε στον έλεγχο των Ουκρανών, αλλά ότι η ρωσική φρουρά που είχε εγκατασταθεί εκεί δέχτηκε επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις η οποία εν τέλει απετράπη.

Η ουκρανική φρεγάτα Hetman Sahaidachny καταστράφηκε από έκρηξη ακριβώς στο λιμάνι της Οδησσού κάτι που επιβεβαιώνεται από σχετικές φωτογραφίες.

Πάντως ρωσικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο βυθίστηκε από τους ίδιους τους Ουκρανούς ναύτες.

Δεν διευκρινίζεται αν υπήρξε κάποιο είδος ανταρσίας από ρωσόφωνους ναύτες, που είναι πολύ πιθανό ότι υπηρετούσαν στο πλοίο.

H πληροφορία μάλλον διασταυρώνεται γιατί την επαληθεύουν και ουκρανικές πηγές. Οι Ουκρανοί μάλιστα προσθέτουν πως δεν επρόκειτο για δολιοφθορά, αλλά την βύθισαν οι Ουκρανοί ναύτες για να μην πέσει σε ρωσικά χέρια.

Αυτό σημαίνει πως οι Ουκρανοί ξέρουν πως επίκειται ρωσική απόβαση και αεραπόβαση εντός των ημερών αν όχι ωρών.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η πιθανότερη να ισχύει καθώς η φρεγάτα βρίσκονταν στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Οδησσού από τα τέλη του 2021 για επισκευές. Βέβαια αναρωτιέται κανείς πως επέλεξαν εκείνο το χρονικό διάστημα για επισκευές όταν όπως ισχυρίζεται το δυτικό αφήγημα εδώ και μήνες περίμεναν ρωσική στρατιωτική επέμβαση.

Έντονες είναι οι συγκρούσεις και στα βόρεια της χώρας στην πόλη Τσέρνιγκοφ η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά του Κιέβου και βορειοδυτικά του Χάρκοβο.