23.3.22

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ / «Ιδιωτική Εταιρεία θα καταγράφει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών» «Η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. μας χτυπάει την πόρτα», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Εκτεθειμένα θα είναι τα προσωπικά δεδομένα ασθενών του ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με καταγγελία για πρώτη φορά θα γίνεται την καταγραφή στοιχείων με πρόσχημα τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού από ιδιωτική εταιρεία.

Με πρόσχημα τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού που έγιναν και πρόκειται να γίνουν,  ο Διοικητής αποφάσισε να δώσει με απευθείας ανάθεση, την καταγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών, σε ιδιωτική εταιρεία.

Όπως, καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος «σε ένα νοσοκομείο που η πληρότητα σε προσωπικό διοικητικό αγγίζει το 95%, ο Διοικητής αποφασίζει να δώσει με απευθείας ανάθεση, την καταγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών, σε ιδιωτική εταιρεία, με πρόσχημα τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού που έγιναν και πρόκειται να γίνουν, πράγμα το οποίο δεν νοείται με τον αριθμό του διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί στο νοσοκομείο.

"Η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. μας χτυπάει την πόρτα", λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι».

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παραθέτει και τα σχετικά έγγραφα: