11.3.22

Σάλος στην Τουρκία- Δημοσιογράφος: Ο Ερντογάν καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας...'' (Βίντεο)



Συνεχίζει να εκφράζεται δημόσια και να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογάν

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, για να πουλήσει drone Bayraktar» δήλωσε η γνωστή Τουρκάλα παρουσιάστρια Αϊσενούρ Αρσλάν, προκαλώντας αίσθηση.

«Ενδεχομένως και λέω το “ενδεχομένως” και το υπογραμμίζω αρκετές φορές… Πιστεύω ότι αν ήταν κάποιος που καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αυτός ήταν ο Ερντογάν. Διότι τα ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ που παράγει ο μικρότερος γαμπρός του ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, στα τελευταία 1-2 χρόνια, έχουν κάνει μια έκρηξη στις πωλήσεις και τις εξαγωγές τους» δήλωσε.


Μιλώντας στην εκπομπή Medya Mahalles του HALK TV, η Αρσλάν δήλωσε τα παρακάτω, που δεν πέρασαν απαρατήρητα στην Τουρκία, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η Αρσλάν είναι από τους λίγους παρουσιαστές – δημοσιογράφους στην Τουρκία, που συνεχίζει να εκφράζεται δημόσια και να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Όταν η σύζυγος του Τούρκου προέδρου Εμινέ Ερντογάν είχε ζητήσει από τους συμπατριώτες της -το περασμένο καλοκαίρι- να «μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους», λόγω της οικονομικής κρίσης, η Αρσλάν της είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική, χαρακτηρίζοτας «ντροπή» τα όσα είπε η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας.

Παλαιότερα η ίδια είχε χαρακτηρίσει την ΤΜΤ, τουρκοκυπριακή παραστρατιωτική οργάνωση ελεγχόμενη από την Τουρκία που έδρασε στην Κύπρο την περίοδο 1958- 1974, ως «δολοφονική οργάνωση», προκαλώντας επίσης αντιδράσεις σε εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο