9.3.22

Καληνύχτα κ. Εισβολάρχα!



Του συνεργάτη μας, Γιώργου Νικολαΐδη


Αλήθεια, προς  τι κ. Πούτιν η εισβολή σου; Την έκανες γιατί είδες νεοναζί να σκοτώνουν Ρωσόφωνους;  Είχες νταλγκά  γιατί αισθάνθηκες απειλούμενος από την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ; Την (απο)τόλμησες για να δείξεις σε όλη την Γη πως είσαι μπρατσαράς;  Όπως και να ΄χει Βλαδίμηρε το πράμα, θα είσαι σε λίγο  ο πραγματικός  looser.

Αναμφισβήτητα και «απαραιτήτως» για τους Αμερικάνους ο τελικός  μεγάλος χαμένος της υπόθεσης. Και σ΄ αυτό το  «απαραιτήτως» κρύβεται η αλήθεια για τα καμώματά σου. Γιατί πάντα έλειπε η πολιτική στις ανατολικές χώρες.

Όπως πάντα  και στην άκρα Δεξιά  και  Αριστερά. Γιατί πάντα ήθελε και σας την είχε «στημένη» η Αμερική περιμένοντας να πέσετε στην παγίδα της.

Σου έστησε μια ακόμη εδώ και χρόνια  με την Ουκρανία. Σε έφερε στο «αμήν» και σ΄ έκανε να νομίσεις πως η εισβολή σου ήταν μονόδρομος. Εμ, αυτό ήθελαν και οι Αμερικάνοι Βλαδίμηρε! Να σε μισήσει όλη η Υφήλιος! Να ακούει ο κόσμος όλος «Ρωσία» από ΄δω και μπρος και να αλλάζει δρόμο! Δεν θα πούμε πως η μακρόχρονη εξουσία μωραίνει. Θα πούμε όμως πως οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις όταν «στα γεράματα» κάποιος θελήσει με το «έτσι γουστάρω» να κάνει κάτι για να μην τον ξεχάσει η Ιστορία.

Πράγματι, θα σε γράψει η Ιστορία. Αλλά και οι κάμερες καταγράφουν καθημερινώς. Και νόμισες πως αυτή σου την εισβολή  θα την περνούσαν όλοι στο «ντουκου», όπως έγινε το ΄68 με την Τσεχοσλοβακία. Βεβαίως τότε υπήρχε το «Σύμφωνο της Βαρσοβίας» και θέλοντας και μη έκαναν όλοι «τουμπεκί». Σήμερα αλήθεια τι σου απόμεινε άραγε από εκείνο το «Σύμφωνο», για να εισβάλλεις έτσι εύκολα όπως τότε;

Ζήλεψες τον… Μπρέζνιεφ ή  νόμισες πως αμέσως θα έδειχναν όλοι την Αμερική ως τον «ιθύνοντα νουν» της εισβολής σου; Μα εδώ ακριβώς κρύβεται η πολιτική τους! Όπως κάποτε των Άγγλων. Που με ξένο αίμα θα γίνεται το δικό τους!

Σου έβαλαν λοιπόν τον απαραίτητο  λαγό τον Ζελένσκι να θέλει αν όχι να απαιτεί συνεχώς. Θα ψιλονομισε και τούτος όπως έκανε και το 61 ο Κάστρο πως για χάρη του θα αρπαχτείς με τον Μπαϊντενόπουλο. Βλαντο (χαϊδευτικό του Βλαδίμηρε), ενέργεια, πετρέλαια, θύματα, πρόσφυγες και…λοιπά, είναι για την Αμερική ψιλοπράματα. Γιατί φρόντισε με αυτό που έκανες να σου γίνει πληγή που δεν θα κλείνει. Θέλεις δεν θέλεις σου έχωσε μπροστά στα μούτρα σου ένα «Βιετναμ». Και να «νικήσεις» την Ουκρανία, ετοιμάσου για προβοκάτσιες, διαμαρτυρίες, σαμποτάζ, αψιμαχίες, δολοφονίες, κλεφτοπόλεμο και κάθε τι φθοροποιό που μπορεί να βάλει ο νους σου. Γιατί τώρα δεν είναι Νάσσερ να του στέλνετε 800 τανκς με μια μπαταριά όπως κάποτε με την ελπίδα πως θα γινόταν …κομμουνιστής, ούτε Αφγανιστάν που βομβαρδίζατε …βουνά, ούτε Συρία που την κοπάνησαν χωρίς να πιάσουν όπλο σχεδόν όλοι και το παίζουν τώρα πρόσφυγες .

Κύριε Εισβολάρχα, θα εισαι σε διαρκές κώμα πια. Και το ζόρι σου θα είναι οι ίδιοι οι Ρώσοι από ΄δω και πέρα. Που οσονούπω θα νοιώσουν τις συνέπειες. Περιττό να σου ευχηθούμε και όνειρα γλυκά. Ο λόγος; Μα…ουτως η άλλως θα βλέπεις μόνον εφιάλτες…!  Και κάτι ακόμα!  Ας μην μας κατηγορήσει η κυρία Ζαχαροβα πως είμαστε αγενείς οι Έλληνες, επειδή σου γράφω στον… «Ενικό» ! Από αγάπη το κάνω μπρε γιαβρουμ που θα λεγε και ο Εφέντης γείτονας. Γιατί ΕΙΣΑΙ  το ΘΥΜΑ!