6.3.22

Βαρβιτσιώτης: Θα πρέπει να δείξει η Τουρκία με ποια πλευρά τάσσεται

 


 Απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία «δεν χωρούν ίσες αποστάσεις, είμαστε στα σύνορα της Ευρώπης και μια χώρα που βρίσκεται υπό διαρκή απειλή και θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η σθεναρή αντίδραση στη στρατιωτική εισβολή του κ. Πούτιν με την επιβολή των σκληρότερων κυρώσεων που έχει επιβάλει ποτέ η ΕΕ και με την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του πακέτου της κοινής αμυντικής πολιτικής ύψους 500 εκατ. ευρώ για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, είναι η πρώτη κίνηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που κάνει η Ευρώπη και αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση του να αποκτήσει η Ευρώπη ενιαία φωνή, όπως οραματιζόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει να δείξει και η Τουρκία με ποια πλευρά τάσσεται, διότι με το να μην συμμετέχει στο πλευρό των δυνάμεων της Δύσης στην επιβολή κυρώσεων, επιτρέπει στη Ρωσία να παρακάμπτει τις σκληρές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Όπως είπε, αυτό είναι ένα θέμα που η Ελλάδα αναδεικνύει πολύ σθεναρά στην ΕΕ.Βαρβιτσιώτης: «Σωστή απόφασή η ενίσχυση του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αμφισβήτηση από την Άγκυρα της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε τη σωστή απόφαση να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και τόνισε ότι απέναντι σε κάθε απειλή «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης των εθνικών συνόρων μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ζήτησε από την ΕΕ ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών ενέργειας, μία πρόταση η οποία πέρασε στα συμπεράσματα προηγούμενων Συνόδων Κορυφής και θα εξειδικευτεί στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Παρίσι.

https://www.iefimerida.gr/