7.3.22

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη (; !)

Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι; (Τουλάχιστον να επρόκειτο για αλεπού...)
Juan

 Γεύμα εργασίας θα έχουν την ερχόμενη Κυριακή, 13 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 13 Μαρτίου με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Φανάρι στις 13 Μαρτίου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο iefimerida αναφέρουν πως η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ωστόσο δεν το διαψεύδουν κιόλας, καθώς, όπως τονίζουν, «το ραντεβού ανάμεσα στους δύο κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί».

CNN Turk: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο Ερντογάν

Το CNN Turk σε άρθρο του αναφέρει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Τουρκία την Κυριακή 13 Μαρτίου και μετά την επίσκεψή του στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, σημειώνουν τουρκικά ΜΜΕ, θα προηγηθεί η υποδοχή από τον Τούρκο πρόεδρο του Ισραηλινού ομολόγου του, Ισαάκ Χέρτσογκ, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού ηγέτη στην Τουρκία από το 2008.

Το δημοσίευμα του CNN Turk για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ισραηλινός πρόεδρος θα γίνει θα γίνει δεκτός με τιμές σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου θα συζητήσει με τον Ερντογάν τις διμερείς σχέσεις, που φαίνεται πως αναθερμαίνονται τους τελευταίους μήνες, καθώς ο Ερντογάν είχε προβεί σε αρκετές ανακοινώσεις αναφορικά με μια πιθανή συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.

https://www.iefimerida.gr/