5.3.22

Πώς συνελήφθη ο καταζητούμενος για τον τετραπλό φόνο στην Ανδραβίδα

 


Ανακρίνεται ο ηλικίας 60 ετών άνδρας που συνελήφθη ως δράστης του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα και αναζητούνται συνεργοί του, μάλλον όχι στο έγκλημα, αλλά στην διαφυγή του. Ο 60χρονος λίγες ώρες μετά την σύλληψή του φαίνεται να ομολόγησε στο αποτρόπαιο έγκλημα που του καταλογίζουν οι αρχές. Ο δράστης μπόρεσε όχι μόνον να πάει στο σπίτι του γύρω στις 9μ.μ. χθες, αλλά και να αποχωρήσει από αυτό ανενόχλητος. Εν συνεχεία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, έπεσε σε μπλόκο έξω από την Πάτρα.

Εφόσον ομολόγησε ότι αυτός διέπραξε το φονικό, τα κίνητρά του ήταν οικονομικά. Τα θύματα ήταν ενοικιαστές και του όφειλαν κάποια ενοίκια. Ήθελε να τους διώξει πριν λήξει το μισθωτήριο, εξ ου και είχε κόψει το ρεύμα στο σπίτι τους. Πήγε πάντως εκεί αποφασισμένος να διαπράξει φόνο, γιατί ήταν ένοπλος και εισήλθε από την πίσω αυλή του σπιτιού, ώστε να μη γίνει αντιληπτός από την γειτονιά.

Πήγε μάλιστα εν γνώσει του ότι στο σπίτι υπήρχαν παιδιά. Πιθανόν όπως εκτιμά η υπεύθυνη της Ιατροδικαστικής Πάτρας όλα τα θύματα να είχαν πέσει για ύπνο, ή πάντως να είχαν κουκουλωθεί για να ζεσταθούν καθώς δεν υπήρχε ρεύμα. Ο αιφνιδιασμός ερμηνεύει και το ότι μπόρεσε και τους πυροβόλησε και τους δυο στο κεφάλι. Εκτέλεσε εν ψυχρώ την 37χρονη μάνα με μια σφαίρα και τον 33χρονο πατέρα με δύο σφαίρες και, εν συνεχεία, έπνιξε τα δύο αγοράκια, ηλικίας 2 και 3 ετών αντίστοιχα.

Οι κινήσεις του δράστη στην Ανδραβίδα

Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι πρώτα σκότωσε τους γονείς και μετά τα παιδιά, γιατί λογικά οι γονείς δεν θα έμεναν άπραγοι στο φόνο των παιδιών τους. Κατόπιν είχε σκοπό να μεταφέρει με τρέιλερ τις σορούς των νεκρών. Ενώ “φόρτωσε” τη νεκρή μάνα και τον νεκρό πατέρα, είτε άλλαξε γνώμη είτε αντελήφθη κάποια κίνηση και διέκοψε την προσπάθειά του. Δεν γνωρίζουμε αν βρέθηκε το όπλο του φόνου, αλλά είναι γνωστό ότι στην οικία του δράστη κατασχέθηκε οπλισμός.

Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, δεν θα άφηνε το όπλο του εγκλήματος (μάλλον με σιγαστήρα) στο σπίτι του. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες σε ένα γειτονικό χωριό, στον Τραγανό, βρέθηκαν σκαμμένοι λάκκοι και εικάζεται ότι ίσως τους είχε σκάψει ο δράστης για να μεταφέρει εκεί τις σορούς μετά το έγκλημα που σχεδίαζε από καιρό. Σύμφωνα με το patrisnews, η αστυνομία είχε στήσει επιχείρηση σύλληψης έξω από την κατοικία του στην Ανδραβίδα, καθώς είχε παρατηρηθεί κίνηση γύρω από αυτό.

Φέρεται να είχε περάσει από το σπίτι του για να πάρει χρήματα και έφυγε. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να είχε στηθεί επιχείρηση σύλληψης στο σπίτι και οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν εκ των υστέρων, όταν κάποιος τους ειδοποίησε ότι μπήκε στο σπίτι του δράστη κάποιος με κουκούλα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο βασικός ύποπτος για τον τετραπλό φόνο εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στην Περιμετρική Οδό των Πατρών στο ύψος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου όπου είχε στηθεί μπλόκο.Ο μεγαλύτερος γιος

Η οικογένεια βρέθηκε νεκρή από το τρίτο και μεγαλύτερο παιδί, που είχε την τύχη να λείπει από το σπίτι την ώρα που εισέβαλε ο δολοφόνος. Το αγόρι αυτό ήταν τέκνο από τον πρώτο γάμο της άτυχης γυναίκας και ήδη πήγε στην Ανδραβίδα ο πατέρας του και τον παρέλαβε, για να ζήσουν πλέον μαζί στην Αθήνα. Το 11χρονο ή 12χρονο παιδί είχε πάει να παίξει με φίλους του στις 14:00 το μεσημέρι. Οι φόνοι πρέπει να διαπράχθηκαν σύμφωνα με τους ιατροδικαστές γύρω στις 5μ.μ.

Στις 7μ.μ. το αγοράκι θέλησε να πάει στο σπίτι να πάρει ένα παιχνίδι του και μετά να ξαναπάει για παιχνίδι ή βόλτα. Μαζί του ήταν και ένας ή δύο φίλοι του που μιλώντας στην τοπική εφημερίδα “Πατρίς” ο ένας από αυτούς είπε τα εξής: «Είχαμε πάει βόλτα το απόγευμα και κάποια στιγμή πήγαμε μαζί σπίτι του για να πάρει κάτι που ήθελε. Χτύπησε την πόρτα, όμως δεν άνοιξε κανείς. Και μας λέει να περιμένουμε για να μπει από το παράθυρο. Ξαφνικά μου λέει “γρήγορα γρήγορα έλα μέσα κάτι έχει πάθει η μάνα μου”. Μπαίνω και εγώ από το παράθυρο, ψάχνουμε το σπίτι και βλέπουμε το μωρό μέσα στην κούνια και νομίζαμε ότι κοιμόταν».

»Μετά είδαμε αίματα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν οι γονείς. Όμως δεν αντικρίσαμε τα άλλα μέλη της οικογένειας μέσα στο σπίτι. Μετά βγήκα έξω και ο φίλος μου βγήκε κρατώντας τον αδερφό του, που είχε έντονα κόκκινα σημάδια στο λαιμό και αίμα στο στόμα του…». Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «τόσο η σορός του 32χρονου πατέρα, όσο και η σορός της 37χρονης μητέρας έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλο» .

Όσον αφορά τα δύο παιδιά, ηλικίας τριών και δύο ετών, αντίστοιχα «αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία δια αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών», δηλαδή ο δράστης τους έκλεισε μύτη και στόμα. Όσον αφορά στην ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, εκτιμά ότι αυτός επήλθε στις 4:30μ.μ. ανέφερε ότι από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 9:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου.

Έχει γίνει δειγματοληψία για ίχνη DNA προκειμένου τα στοιχεία αυτά να αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ποινική δίωξη του δράστη στην Ανδραβίδα. Έχει καταγραφεί ότι ο δράστης μετακινήθηκε με όχημα στο σπίτι των θυμάτων ενώ η δική του οικεία απέχει ελάχιστα από της άτυχης οικογένειας. Πιθανόν το χρειαζόταν για να τραβήξει με αυτό εν συνεχεία το τρέιλερ με τις σορούς.

Ερωτηματικά για την υπόθεση στην Ανδραβίδα

Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν πως ο καθ’ ομολογία δράστης είχε πυροβολήσει άλλους δύο ανθρώπους στο παρελθόν με κυνηγετική καραμπίνα και ότι ο ένας εξ αυτών ήταν ο κουμπάρος του. Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν καταθέσει μήνυση, ωστόσο τις απέσυραν γιατί δέχονταν απειλές από τον δράστη για τις οικογένειές τους.

Αν εντούτοις ευσταθεί ότι είχαν έστω και για λίγες ημέρες εκκρεμούσε μήνυση, είναι απορίας άξιο το γιατί δεν έγινε έρευνα στο σπίτι του μηνυθέντα για να βρεθούν τα όπλα με τα οποία τελικά σκότωσε την οικογένεια. Όπως έχουμε ξαναγράψει, επίσης, κάτοικοι έλεγαν ότι έβαζε σιγαστήρα και σκότωνε σκυλιά. Αν είχε καταγγελθεί έστω και αυτό, και πάλι θα είχαν βρεθεί τα όπλα στο σπίτι του. Τρίτον, συγχωριανός του κατήγγειλε ότι όταν ήταν 15 ετών τον είχε πυροβολήσει στα πόδια και του έβγαλαν δεκάδες σκάγια στο νοσοκομείο από τις γάμπες του. Όμως ούτε εκείνη η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια.

Ο 60χρονος είχε δύο παιδιά από ισάριθμους γάμους, όμως και ο δεύτερος είχε διαλυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και η δεύτερη σύζυγός του τον εγκατέλειψε λόγω του χαρακτήρα του και πιθανόν της βίαιης συμπεριφοράς του. Πάντως καταγγελίες από τις συζύγους δεν φαίνεται να είχαν γίνει. Ο δράστης δεν είχε οικονομικά προβλήματα, καθώς διέθετε πολυτελές ΙΧ και διέφυγε με το αγροτικό του.

Εισοδηματικά, εκτός από τα μισθώματα από ακίνητα, είχε εισοδήματα και ως οδηγός νταλίκας και φορτηγών. Επειδή ήθελε να διώξει την αλβανική οικογένεια από το σπίτι, τους έκοβε συχνά όχι μόνον το ρεύμα, αλλά και το νερό. Ο τελευταίος καβγάς έγινε τρεις ημέρες πριν από το φόνο και ήταν παρών και το 11χρονο παιδί, που κατέθεσε ότι ο σπιτονοικοκύρης είχε λογομαχήσει με τον πατριό του και τη μητέρα του.

Παρότι είχαν συχνά καβγάδες το τελευταίο διάστημα με τον 60χρονο, δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα έφτανε στο σημείο να τους σκοτώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στην σύλληψη, ο ίδιος χρησιμοποίησε ένα μπλε φορτηγάκι, αλλά πιθανόν να είχε συνεργό που προπορευόταν με άλλο ΙΧ για να τον ειδοποιήσει για μπλόκα. Αυτό εικάζεται επειδή διέφυγε από το πρώτο μπλόκο στρίβοντας εγκαίρως, και έπεσε όμως στο δεύτερο μπλόκο που ήταν ήδη στημένο εκεί.

https://slpress.gr/