12.3.22

Μόσχα: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν από την φρουρά του Πούτιν- υποψίες για προδοσία

 

Η υπηρεσία προστασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην έδρα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας- FSB, υπό τις οδηγίες της Υπηρεσίας 5, και συνέλαβε 2 υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

 Ρώσος δημοσιογράφος αποκάλυψε τις κατηγορίες του Πούτιν εναντίον τους που φέρεται  να έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν συνέλαβε τον Γενικό Συνταγματάρχη Σεργκέι Μπεσέντα, ο οποίος είναι επικεφαλής της 5ης Διεύθυνσης Υπηρεσίας της FSB από το 2009, καθώς και τον αναπληρωτή του, Ανατόλι Μπολιούχ.

Αυτή τη στιγμή οι δυο τους βρίσκονται υπό επιτήρηση και φρουρούνται στο σπίτι τους.

Οι επίσημες κατηγορίες είναι για διαφθορά και ακόμη και δωροδοκία, αλλά ανεπίσημα, σύμφωνα με έναν Ρώσο ερευνητή δημοσιογράφο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται η ουκρανική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποπτεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με δημοσιογράφους και εκπροσώπους ρωσικών πολιτικών οργανώσεων. 

«Ο Πούτιν φαίνεται να είναι πραγματικά δυσαρεστημένος με την FSB στην Ουκρανία: επιτέθηκε στην 5 Service SOiMS (το παράρτημα πληροφοριών του εξωτερικού της FSB). Ο  Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής της Υπηρεσίας, και ο αναπληρωτής του  Μπολιούχ, επικεφαλής του DOI, τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, σύμφωνα με πηγές μου  από μέσα», έγραψε ο Ρώσος δημοσιογράφος Αντρέι Σολντάτοφ στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

--

The Hellenic Information Team