27.3.22

Το «τουρκικό Αιγαίο» διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο και θυμίζει τις δηλώσεις του Ακάρ

Ξέχασαν να προσθέσουν και το...Ιόνιο!!!
Μήπως πρέπει να τους επισκεφθούμε και να τους το υπενθυμίσουμε
στα πλαίσια της...μοιρασιάς ή μήπως ισχύει η "σιωπή των αμνών" ή καλύτερα 
η σιωπή των...ορνίθων!

Juan


 

Τις τελευταίες εβδομάδες σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου «τρέχει» διαφημιστική τουριστική καμπάνια των Τούρκων. Τι διαφημίζουν; Διακοπές στο ...«τουρκικό Αιγαίο»!

Πρώτη φορά η διαφήμιση εντοπίστηκε στους Financial Times:

Από εκείνη την ημέρα έχουμε δεχτεί μηνύματα από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες ζουν Έλληνες. Σε όλα μας αναφέρουν ότι η διαφήμιση για το «τουρκικό Αιγαίο», προβάλλεται σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα των χωρών στις οποίες ζουν.

«Τουρκικό Αιγαίο» λοιπόν , για διακοπές… Όσο και να μη θέλει κάποιος να θυμηθεί τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ για «συνεργασία-συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο σε κάποιους τομείς, δεν μπορεί να το αποφύγει. Ανάμεσα στους τομείς συνεργασίας ο κ.Ακάρ είχε συμπεριλάβει τον τουρισμό.

Πρώτα απ ΄ όλα υπάρχει θέμα με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας και μια «διαφήμιση» για «τουρκικό Αιγαίο» δημιουργεί τις εντυπώσεις που η Άγκυρα επιδιώκει στη διεθνή κοινή γνώμη. 

Εκτός απ ΄  αυτό όμως υπάρχει και άμεσο θέμα για τη «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», όπως συνηθίζουν με στόμφο να λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες. Η Τουρκία εκ των πραγμάτων μπορεί να προσφέρει πολύ φθηνότερα «πακέτα» για τουρισμό. Είναι αυτονόητο ότι είναι ανταγωνίστρια σε ένα κλάδο που στην Ελλάδα ήδη έχει πληγεί από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Παρόλα αυτά οι μόνοι που ασχολούνται με το θέμα είναι οι Έλληνες του εξωτερικού που βλέπουν τις διαφημίσεις για «τουρκικό Αιγαίο» και απορούν.

https://www.militaire.gr/