29.3.22

ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ…

 

ΑΚ28/2022                                                                                                24.3.2022



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ…


Αντιπροσωπία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια είχε συνάντηση με τους Αντιπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στο γραφείο τους, στη Λευκωσία, 14.3.2022, κατά την οποία τους επιδόθηκαν υπομνήματα προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Καν Ursula von der Leyen, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κον Charles Michel και την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Καν Roberta Metsola.  Μαζί τους συζητήθηκαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Διεθνής αντίδραση σε αυτόν με πρωτοστάτη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τους μεταφέρθηκε η αγανάκτηση των εκτοπισμένων και προσφύγων μας για την Ευρωπαϊκή αντίδραση σε αντιπαραβολή με το δικό μας πρόβλημα στην επίλυση του οποίου δεν επέδειξαν  και δεν επιδεικνύουν αντίστοιχο «ζήλο» και «αποφασιστικότητα».

Τους ζητήθηκε να παραδώσουν στους παραλήπτες τα Υπομνήματά μας και να τους διαβιβάσουν με δικές τους εκθέσεις τα αισθήματα αγανάκτησης των θυμάτων πολέμου και κατοχής  που υφίστανται, εδώ στην Ευρωπαϊκή χώρα Κύπρο, από την Τουρκία σύμμαχο των Ευρωπαίων στο ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, χώρας. Αισθήματα αγανάκτησης από την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζει η Ευρώπη στην Εξωτερική της πολιτική.

Τους υπεδείχθη ότι η Ευρώπη οφείλει να «καθαρίσει το σπίτι της» από τα εγκλήματα που συνεχίζουν να διαπράττονται στο «σπίτι τους» προτού να δικαιούνται να μιλούν και να ενεργών εναντίον άλλων. Τους ζητήθηκε να μεταφέρουν ότι οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι της Κυπριακής τραγωδίας  και η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένουμε ισότιμη μεταχείριση στο Πρόβλημά μας.

Επιδόθηκαν τα ακόλουθα Υπομνήματα: ΑΚ9202202032022,ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕΑΚ11202202032022,ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΤΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥΑΚ12202202032022,ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε Σ



Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια


(αναρτήθηκε από τη Σοφία Παπανικολάου)