30.3.22

Αποστολή ‘'αυτοκτονίας” ρωσικών πλοίων κατά ΝΑΤΟ στην Α.Μεσόγειο

 

Ευρεία χρήση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού κατά Ουκρανίας

Ενώ σύμφωνα με πηγές έχουμε συγκέντρωση ρωσικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή της θάλασσας του Αζόφ, η οποία βάσει του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αφορά ξεκάθαρη πρόθεση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, να εξαπολύσει “καταιγίδα” πυραύλων Κρουζ κατά στόχων στο ουκρανικό έδαφος, ένα άλλο θρίλερ διαδραματίζεται στην Α.Μεσόγειο. 

 Πρόκειται για ένα νέο τρόπο πολέμου από τους Ρώσους, με σκοπό την κάμψη του ηθικού των Ουκρανών στρατιωτών και της ηγεσίας της χώρας, ώστε να αποδεχθεί τα ρωσικά αιτήματα.


Ποια είναι η αποστολή αυτοκτονίας των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την Ρωσία, ο στόλος της Μόσχας στην Α.Μεσόγειο, έχει μια ειδική παρουσία και αποστολή, σε περίπτωση ρήξης με το ΝΑΤΟ.  

“Λίγες μέρες πριν την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ένας αριθμός ρωσικών πολεμικών πλοίων πέρασε από τα στενά προς τα βόρεια, με ρότα την Μαύρη Θάλασσα

Όμως η ραχοκοκαλιά της ρωσικής αρμάδας παρέμενε στην Μεσόγειο, σε περίπτωση κάποιου είδους σύγκρουσης με την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.

Αν ξαφνικά η κλιμάκωση στην Ουκρανία οδηγούσε σε προσπάθεια επέμβασης της Δύσης, τότε τα πολεμικά πλοία της Δύσης δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν τόσο εύκολα στη Μαύρη Θάλασσα, αφού θα έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσουν σε μάχη με τον ρωσικό στόλο και αεροσκάφη από τις βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ.

Σε μια τέτοια μάχη, η Δύση θα είχε ανώτερες δυνάμεις, αλλά το τίμημα οποιασδήποτε επιτυχίας για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα ήταν πολύ υψηλό και η κλίμακα των επιχειρήσεων που θα απαιτούνταν για να νικήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή θα ήταν απλώς τεράστια.

Σκοπός ήταν η παρεμπόδιση του ΝΑΤΟ από το να εισέλθει με πολεμικά πλοία από τα Στενά του Βοσπόρου”, αναφέρει το ρωσικό άρθρο.

Η παρουσία έτσι των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο, έχουν κύρια αποστολή την παρεμπόδιση εισόδου των αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ στον Βόσπορο, με χρήση πυραύλων από καταδρομικά και τα υποβρύχια της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα, Τρία αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, το USS Harry S. Truman ( ευρίσκεται προς το παρόν στην βάση της Σούδας), το αεροπλανοφόρο FS Charles de Gaulle και το ITS Cavour, καθώς και πολλά πολεμικά πλοία των ομάδων κρούσης τους, έχουν "ακροβολιστεί" βάσει σχεδίου με στόχο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ειδικοί, με τη σειρά τους, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ, ναι μεν δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στην τρέχουσα κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά σαφέστατα παίρνει θέση κατά των ρωσικών μονάδων επιφανείας στην Μεσόγειο, ειδικά στο λιμάνι της Ταρτούς, που αποτελεί βάση του ρωσικού στόλου.

Οι Ρώσοι υποψιάζονται ότι η συμμαχία θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή του Κρεμλίνου από την Ουκρανία, και να την στρέψει στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Μπορεί λοιπόν να έχουμε πόλεμο στο ουκρανικό έδαφος, αλλά αν παρατηρήσει κάποιος τις κινήσεις της συμμαχίας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, καθώς και τις μετακινήσεις ρωσικών αεροσκαφών MIG-31 στην Συρία, θα διαπιστώσει ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον, πιθανότατα ετοιμάζονται για τα χειρότερα, μια ανάσα από το ελληνικό έδαφος.       

https://www.pentapostagma.gr/