2.3.22

Λ.ΕΦ.Ε.Δ : ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΗΜΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



 Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και ως συνέχεια θεωρητικής εκπαίδευσης η λέσχη ασκήθηκε στο αντικείμενο του ΄΄αγώνα σε ημιαστικό περιβάλλον΄΄.  

Έπειτα από μια σύντομη ενημέρωση για το είδος του αγώνα ,επισημαίνοντας πως μια διμοιρία σπάνια αναλαμβάνει ανεξάρτητη ενέργεια αλλά λόγω του τύπου της μάχης αναμένετε αυτή να απομονωθεί και να ενεργεί μόνη , το πόσο δύσκολος και απαιτητικός από πλευράς συντονισμού είναι αφού αφορά οδομαχίες κατά κύριο λόγο σε τρισδιάστατο περιβάλλον χωρίς ΄΄καθαρές΄΄γραμμές επί του εδάφους ζητήθηκε από τις ομάδες ανά μια να ενεργήσουν προς εκκαθάριση και εξασφάλιση συγκεκριμένου κτηρίου πράγμα το οποίο έγινε για πολλές φορές χωρίς στην πρώτη φάση αντίσταση από τον εχθρό κατόπιν με ελαφρά αντίσταση .

 

Στην συνέχεια ακολούθησε ενέργεια όλης της διμοιρίας σε μεγάλης έκτασης περιοχή και με σθεναρή αντίσταση από τον εχθρό.  

Η ενέργεια ήταν επίπονη με προσήλωση στις τακτικές ,συνεχής και μεθοδική ,η ανάγκη λήψης αστραπιαίων αποφάσεων από τους επικεφαλής των ομάδων και της διμοιρίας δοκιμάστηκαν στο έπακρο και οι επικεφαλής άλλαζαν συνεχώς έτσι ώστε να περάσουν όσο τον δυνατόν περισσότεροι από την θέση του ηγήτορα.  

Η σωστή προετοιμασία ,η σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση σε όλες τις φάσεις του αγώνα είναι οι μόνοι παράγοντες που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την νίκη στο πεδίο.  

Βλέποντας σήμερα τι συμβαίνει γύρω μας ως κινηματογραφική ταινία ίσως και να βλέπουμε το δικό μας αύριο ,να μην ξεχνά κανείς πως η Εθνική Άμυνα είμαστε όλοι εμείς ο Ελληνικός Λαός.  

Εμείς είμαστε θα είμαστε εδώ, αν ποτέ χρειαστεί  όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι από πριν ,απλοί στρατιώτες πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των ηγητόρων μας ή άξιοι ηγήτορες που θα οδηγήσουν εσάς ή αυτούς που αγαπάτε στην μάχη.

                                                                                  

  Αιχμή του δόρατος είμαστε ΄΄Οξεία και άθραυστη΄΄

                                                           

                                                                                                                   

 ΄΄ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ΄΄  

Περισσότερα   εδω