12.3.22

Σχέδια ανισόρροπων ανθρώπων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη

 

Ιωάννης Μάζης: Σχέδια ανισόρροπων ανθρώπων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη. Δεν υπάρχει η Ευρώπη! Στόχος είναι η Ρωσία και ο Πούτιν

Τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη στάση της Ευρώπης που δρα ως θεραπαινίς των ΗΠΑ ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Ο κ.καθηγητής σχολίασε τον επανεξοπλισμό της Γερανίας με την έγκριση προϋπολογισμού αμυντικών δαπανών ύψους 100 δις Ευρώ και αναρωτήθηκε, ποιός είναι ο λόγος που το επιτρέπουν αυτό στη Γερμανία, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους και αιματοκύλισμα του πλανήτη;

Ο στόχος είναι ο Πούτιν και η διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η ενσωμάτωσή της σε μία Ευρώπη υπό γερμανική κυριαρχία. Και μετά από αυτό, ο έλεγχος της Αρκτικής, δηλαδή το 40% των διεθνών αποθεμάτων υδρογονανθράκων, όχι πια με το μεγαλύτερο κομμάτι στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η επόμενη έκρηξη θα υπάρξει στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ θα υπάρχει αντίδραση από ΝΑΤΟ που θα θελήσει να εντάξει στους κόλπους της Σουηδία και Φινλανδία.

Φοβάμαι ότι θα σχηματιστεί ένας κόσμος ναι μεν διπολικός με Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία από τη μία πλευρά και Κίνα από την άλλην. Εξ ου και το AUKUS! Αν προσέξατε η φιλολογία που τη συνόδευε, με την αποχώρηση των ντιζελοκίνητων γαλλικών υποβρυχίων έναντι πυρηνοκίνητων αμερικανικών, δεν ήταν στην τύχη. Ο Σπάικμαν τα έχει περιγράψει αυτά ως εξώτερο δακτύλιο.

Έλεγαν «να αναχαιτίσουμε την Κίνα». Δεν έλεγαν για Ρωσία. Αυτό σημαίνει, ότι «αφού διαλύσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία και την εντάξουμε στην Ευρώπη υπό Γερμανογαλλικό άξονα, μετά θα κοιτάξουμε να αναχαιτίσουμε την Κίνα». Αυτά είναι σχέδια παλαβών και τρελών. Είναι σχέδια ανισόρροπων ανθρώπων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, στην Κερκυραϊκή Τηλεόραση στις 6 Μαρτίου 2022.