18.3.22

Μόσχα κατά Μπάιντεν για το "εγκληματίας πολέμου": "Κουρασμένος και ξεχασιάρης"

Πρώην αγαπητέ και πρώην συμπαθέστατέ μας ανθρωπιστή και θρήσκε κ. Πούτιν, ακόμη και αν δεχθούμε ότι εν τη ρύμη του λόγου, είπε ό,τι είπε ο κ. Μπάϊντεν, στην Ελλάδα λέμε 
το "γλώσσα λανθάνουσα, τ΄ αληθή λέγει".
Juan
 

Το Κρεμλίνο απέδωσε την ατάκα του Αμερικανού προέδρου για τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην κούρασή του καθώς και στο γεγονός ότι "μερικές φορές ξεχνά".

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικές προσβολές» και επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά.

Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και «δολοφονικό δικτάτορα», μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στους δημοσιογράφους.

«Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν θα δεχθεί τις ΗΠΑ ως "παγκόσμιο σερίφη"

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών διέψευσε το δημοσίευμα περί επιστροφής του αεροσκάφους του στη Ρωσία ενω κατευθυνόταν στην Κίνα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν ανεξάρτητα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία έχει χάσει όλες τις ψευδαισθήσεις για το αν μπορεί να βασίζεται στη Δύση και η Μόσχα δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί μια άποψη του κόσμου στον οποίο θα κυριαρχούν οι ΗΠΑ που θέλουν να λειτουργούν σαν παγκόσμιος σερίφης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία έναν μικρό παίκτη στον παγκόσμιο πόλεμο της ενημέρωσης ο Λαβρόφ είπε ότι σε αυτό το πεδίο κυριαρχούν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι Ευρωπαίοι και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα ο ίδιος διέψευσε το δημοσίευμα της BILD σύμφωνα με το οποίο το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κίνα γυρίσε πίσω στη Ρωσία στα μισά της διαδρομής.

Ο στόχος μας είναι να απομακρύνουμε κάθε απειλή προς τη Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος, είπε ο Λαβρόφ αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή.

https://www.news247.gr/