17.3.22

«Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Τουρκία-Ελλάδα» προτείνει ο Ακάρ και λέει ότι «οι συνομιλητές μας είναι θετικοί»

 


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μας είπε ανοιχτά την πρόταση της Άγκυρας:

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά από την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η τουρκική πρόταση προβλέπει την  από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου .

Πρόσθεσε ότι «με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια». Έβαλαν και τη συνεκμετάλλευση;

Ο Ακάρ δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα το συζήτησε στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Τι εννοεί με τη συνεκμετάλλευση ο Ακάρ; Σύμφωνα με όσα δήλωσε «είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας».

https://www.militaire.gr/

Aναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη