30.3.22

Τεράστιο πλήγμα για ΗΠΑ και ΕΕ: Ενοποίηση στην εξωτερική τους πολιτική ανακοίνωσαν Ρωσία-Κίνα

 


Μια κίνηση-ματ έκαναν από κοινού Ρωσία και Κίνα, καθώς ανακοίνωσαν την ενοποίηση στην εξωτερική τους πολιτική, μια εξέλιξη που αποτελεί «χτύπημα» σε ΗΠΑ και ΕΕ, οι οποίες ήλπιζαν ότι η Μόσχα θα απομονωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών τους σήμερα στην Κίνα, εν μέσω «δύσκολων διεθνών συνθηκών», όπως τις χαρακτήρισε η Μόσχα.

Το Interfax ανέφερε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την οικοδόμηση συντονισμού σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και την διατύπωση ενιαίας θέσης για διεθνείς υποθέσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι λέει ο ένας θα λέει και ο άλλος! Δηλαδή δημιουργείται μια συμμαχία από τις δύο από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην επαρχία Ανουί της ανατολικής Κίνας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα από τις 24 Φεβρουαρίου, αφότου και ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

https://lapolitica.gr/

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη