28.3.22

Βayraktar: Τα έχουν διαλύσει οι Ρώσοι – Έως και 60 τουρκικά drones καταστράφηκαν σε ένα μήνα;



Μερικά από αυτά χτυπήθηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα ενώ μερικά άλλα καταστράφηκαν από μαχητικά αεροσκάφη.


Βayraktar: Τα έχουν διαλύσει οι Ρώσοι, αφού όπως υποστηρίζουν έχουν καταστρέψει έως και 60 τουρκικά drones.

«Σε ένα μήνα, έως και 60 UAV κρούσης Bayraktar TB2 θα μπορούσαν να έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία», αυτό αναφέρει το πρακτορείο Avia.pro.

«Παρά τις τουρκικές δηλώσεις για υψηλή αποτελεσματικότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Ουκρανία, έγινε γνωστό ότι μόλις στον ένα μήνα της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να έχουν καταστραφεί έως και 60 UAV κρούσης Bayraktar TB2», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, τις πρώτες 2-3 ημέρες της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης καταστράφηκαν και τα 12 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που ήταν επίσημα σε υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Μερικά από αυτά χτυπήθηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα ενώ μερικά άλλα καταστράφηκαν από μαχητικά αεροσκάφη.

Η συντριπτική πλειονότητά των Bayraktar έμεινε καθηλωμένη ως αποτέλεσμα πυραυλικών επιδρομών στις εγκαταστάσεις υποδομής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξαιτίας της ευαισθησίας των φτερών των Bayraktar αυτά δεν μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν πολλές φορές.

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, τουλάχιστον τρεις ακόμη παρτίδες μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Δύο φορτία Bayraktar μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στην Ουκρανία και ένα φορτίο μεταφέρθηκε από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.

«Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλα τα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που ήταν σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί», τονίζεται.

«Πρόκειται για απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της (έλλειψης) αποτελεσματικότητας των τουρκικών drones», αναφέρει το Avia.pro.