7.3.22

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτοί είναι οι 4 όροι που έχει θέσει η Μόσχα στο Κίεβο για να σταματήσει την εισβολή

 

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει δηλώσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να διακόψει τη «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, αν ικανοποιηθούν οι όροι της

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει πει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει αμέσως την «στρατιωτική επιχείρηση» στα εδάφη της εάν το Κίεβο κάνει αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς μέχρι σήμερα σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία για να βάλει τέλος στην αιματηρή εισβολή, η οποία διανύει την 12η μέρα της.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ουκρανία γνωρίζει αυτούς τους όρους. «Τους είπαμε ότι όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν στο λεπτό».

Για το ζήτημα της ουδετερότητας, ανέφερε πως το Κίεβο πρέπει να κάνει τροποποιήσεις στο σύνταγμα της χώρας που θα αναιρούν οποιεσδήποτε επιδιώξεις προσχώρησης σε μπλοκ. «Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.


https://www.protothema.gr/