2.2.22

Όταν τα Rafale βγήκαν στο Αιγαίο

Όταν οι κάτοικοι της Άνδρου κοίταξαν ψηλά και είδαν τα Rafale να πετούν σε άψογους σχηματισμούς, ένιωσαν αυτό που λέμε «εθνική υπερηφάνεια».

Τανάγρα, 114 Πτέρυγα Μάχης, όπου τα Rafale, άρχισαν ήδη τις πτήσεις τους στον ελληνικό ουρανό. Πρόκειται για εκπαιδευτικές πτήσεις (καθότι εκπαιδεύονται και άλλοι πιλότοι από Έλληνες εκπαιδευτές), αλλά οι πτήσεις είναι εντυπωσιακές. Βρέθηκαν στο Αιγαίο, πάνω από την Σκύρο, πραγματοποίησαν ασκήσεις πετώντας αόρατα κάτω από τα ραντάρ και έχει ξεκινήσει η σταδιακή «εξάπλωση» των Rafale σε όλη την επικράτεια. Μία τριάδα αεροσκαφών πέταξε ανατολικά της Άνδρου και έφτασε έως τις νησίδες «Καλόγεροι».

Όταν οι κάτοικοι της Άνδρου κοίταξαν ψηλά και είδαν τα Rafale να πετούν σε άψογους σχηματισμούς, ένιωσαν αυτό που λέμε «εθνική υπερηφάνεια». Αυτά ίσως να είναι τα πιο θετικά νέα του Φεβρουαρίου με την προσθήκη ότι η επόμενη φορά που θα δούμε Rafale πάνω από την Ακρόπολη θα είναι την 25η Μαρτίου στην παρέλαση για την εθνική επέτειο. Ίσως μαζί μετά ελληνικά Rafale να δούμε και γαλλικά που θα απονηωθούν από τα αεροπλανοφόρο Ντε Γκολ που εκείνες τις ημέρες θα βρίσκεται στις ελληνικές θάλασσες. Ήδη το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Τουλόν και στην ομάδα μάχης του θα ενταχθεί και η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας».

...................

https://www.tovima.gr/

ΒΗΜΑτοδότης