20.2.22

Euroferry Olympia: Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες στο πλοίο - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Είναι απο απαράδεκτη έως "περίεργη" η από πολλά τηλεοπτικά κανάλια  απόκρυψη του γεγονότος ότι το πλοίο αυτό ανήκει σε Ιταλική  και όχι σε Ελληνική Ναυτιλιακή εταιρεία , ότι ο κυβερνήτης και σχεδόν όλο το πλήρωμα ήσαν Ιταλοί και ότι το πλοίο έφερε ΙΤΑΛΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ, αφήνοντας σε τρίτους την εντύπωση ότι η Ελληνική Ναυτιλία ευθύνεται για τις παραλείψεις και για την μη τήρηση των κανονισμών, πράγμα που ήδη εκμεταλλεύτηκε το BBC και σταμάτησε μόνο μετά από παρεμβάσεις του καθηγητή κ. Πιπερόπουλου.


 Τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων που εξακολοθούν να επιχειρούν στο πλοίο «Euroferry Olympia», ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι επιζώντες πάνω στο φλεγόμενο σκάφος, αναπτέρωσαν τα όσα πρόλαβε και τους είπε ο 21χρονος οδηγός φορτηγού που διασώθηκε το πρωί της Κυριακής, έπειτα από δυόμιση ημέρες.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους διασώστες πως «άκουγα κι άλλες φωνές», ενώ την ίδια στιγμή πηγές του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, έκαναν λόγο για 4 - 5 ακόμη επιζώντες από τους συνολικά 11 αγνοούμενους που παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο. Ωστόσο, προς το παρόν, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι' αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.


 https://www.cnn.gr/