22.2.22

Συναγερμός στην Αθήνα: Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

File Phοto: O υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από παλαιότερη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


 Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιείται σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Στις 9:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη.

Ο υπουργός κ. Σκρέκας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιάσει στο ΚΥΣΕΑ τα σενάρια επιπτώσεων στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας που σχετίζονται με τη διάρκεια ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης αλλά και την πιθανή διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη.

Η χώρα μας καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με ρωσικό αέριο σε ποσοστό της τάξης του 45%.