25.2.22

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας


 

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοβόλας, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν διασωληνωμένος «Αττικόν», καθώς εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και ήταν υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας και προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια .Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δυο παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.


Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια των κομμάτων στη Βουλή, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Τσοβόλα.


«Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η θλίψη», είπε η γραμματέας ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη και πρόσθεσε: «είναι απώλεια για τη χώρα, αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και προσέφερε στη πρόοδο. Προσέφερε πολλά στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπηρέτηση της πατρίδα από τα έδρανα αυτά! Αναφορά μνήμης και τιμής! Αιωνία του η μνήμη».


«Από την πλευρά της ΝΔ, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα. Συλλυπητήρια λοιπόν στην οικογένειά του», είπε ο Γ. Ανδριανός από τη ΝΔ με τον Γ. Μπάρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσθέτει: «εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο του Δ. Τσοβόλα. 

Ένας άνθρωπος που τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ήπειρο, το χωριό του, κατάφερε πολλά πράγματα ξεκινώντας ως φτωχό παιδί που μεγαλούργησε στην Αθήνα. Η είδηση της απώλειας μας γεμίζει θλίψη! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

https://www.iefimerida.gr/