19.2.22

Έξαλλος ο Λαβρόφ με Σολτς: Να μην αστειεύονται οι Γερμανοί με θέματα γενοκτονίας


 

«Δεν είναι δουλειά των Γερμανών ηγετών να αστειεύονται για θέματα γενοκτονίας», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αντιδρώντας σε σχετική δήλωση του καγκελάριου της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε το απόγευμα του Σαββάτου ως «απαράδεκτη» τη δήλωση του Γερμανού καγκελάριου Ολαφ Σολτς περί «γελοίων» ισχυρισμών του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για γενοκτονία στην περιοχή του Ντονμπάς. «Η δήλωση του καγκελάριου είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δουλειά των Γερμανών ηγετών να αστειεύονται για θέματα γενοκτονίας», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Σολτς, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε ότι πάντα τονίζει στον Πρόεδρο Πούτιν ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ είναι επιθετικές συμμαχίες. «Εκείνος φέρνει ως αντεπιχείρημα την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά του εξηγώ ότι εκεί έπρεπε να σταματήσει μια γενοκτονία. Είναι γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι στο Ντονμπάς γίνεται γενοκτονία», όπως ανέφερε ο καγκελάριος.

https://www.militaire.gr/

Αναρτήθηκε στην Efenpress, από τον συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη