19.2.22

ΙΕΡΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΕΥΤΟΛΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΘΡΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΥΡΡΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.


Του συνεργάτου μας Αντωνίου Αντωνά


Σοφές πατριωτικές ρήσεις του Στρατηγού μας.

Η αποστολή του Στρατού είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδος.

Οποιεσδήποτε κοσμογονικές αλλαγές και αν επέλθουν στην ανθρωπότητα, η αποστολή του Στρατού δεν μπορεί να αλλάξει.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μειώσει την θωράκιση της Πατρίδας, ούτε να μειώσει ή διακινδυνεύσει την ασφάλεια της Χώρας.

Επομένως χωρίς ν’ αλλάξει στις βασικές αρχές ο Στρατός πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις διαταγές, προσαρμόζοντας τα μέσα, την εκπαίδευση και τις γνώσεις στα σύγχρονα δεδομένα κάθε εποχής.

Η Αποστολή του Αξιωματικού στο πόλεμο και την ειρήνη.

Στο πόλεμο έχει την ιστορική, εθνική, πατριωτική, κοινωνική και ηθική ευθύνη, να οδηγήσει τους νέους στην μάχη με κίνδυνο την θυσία των, για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της Πατρίδας μας και την εξασφάλιση της ελευθερίας του Λαού μας.

Στην ειρήνη, παραλαμβάνουν οι Αξιωματικοί τους νέους από τις οικογένειές τους, γνωρίζουμε όλοι τι θα πει να μεγαλώσει μια οικογένεια ένα παιδί και να το φθάσει στην ηλικία Στράτευσης. Από την στιγμή εκείνη οι Αξιωματικοί είναι υπεύθυνοι για την υγεία των, την διατροφή των, για την ενδυνάμωση των σωματικών και ψυχικών δυνάμεών των και για την εκπαίδευσή των, ώστε εάν τους χρειαστεί η Πατρίς να ’ναι άξιοι υπερασπιστές αυτοί και τέλος να τους παραδώσουν και πάλι στις οικογένειές των καλύτερους από κάθε πλευρά, οπωσδήποτε όμως τουλάχιστον όπως τους πήρανε. Αυτό το αξίωμα ο Αξιωματικός δεν πρέπει να λησμονεί ποτέ.

Οι αρετές που πρέπει να κοσμούν τον Αξιωματικό πολύ περισσότερο τον σημερινό Αξιωματικό σ’ αυτή την ταραγμένη εποχή, είναι:

Να είναι πραγματικός ηγήτωρ, να έχει την ψυχική δύναμη, να εμπνέει και να δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφαλείας στους υφισταμένους του για το άτομό του.

Να είναι άριστος επαγγελματίας, γνώστης όλων των στοιχείων της αρμοδιότητάς του στο χώρο ευθύνης, με δυνατότητα ευρύτερης αντιμετώπισης όλων των Στρατιωτικών θεμάτων.

Είναι απαραίτητο να μελετά συνεχώς επάνω στην ειδικότητά του για να είναι πάντα ένας σύγχρονος Αξιωματικός με ευρεία Στρατιωτική και εγκυκλοπαιδική μόρφωση.

Ο Αξιωματικός δεν κομματίζεται, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Αυτός και το Λειτούργημά του ανήκουν αποκλειστικά στην Υπηρεσία της Πατρίδος και στην Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας μας.

Να είναι πατριώτης ηθικός, έντιμος, υπεύθυνος άνθρωπος, να δημιουργεί αναγνώριση στους προϊσταμένους του και να εμπνέει εμπιστοσύνη στους υφισταμένους του.

Να είναι πάντοτε αφοσιωμένος στα καθήκοντά του και την αποστολή του.

Να είναι γενικά καλός και αγαπητός, διότι θα πρέπει με την καλοσύνη που θα τον διακρίνει, να μπορεί να περνά την απαραίτητη, υποχρεωτική και αναγκαία σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση στους υφισταμένους του, χωρίς να γογγύζουν, απλά να τους κάνει να πιστεύουν στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε όλοι ότι: «Παλικάρια δια της βίας δεν γίνονται».
Τέλος, όλα αυτά ίσως στην σημερινή εποχή, να ακούγονται κάπως παράξενα και άκαιρα, όμως εάν όλοι οι λειτουργοί της Πατρίδος μας ήσαν αφοσιωμένοι στο καθήκον των, "

"σήμερα η Πατρίδα μας δεν θα θρηνούσε για την χαμένη λεβεντιά της".

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ...

Η τιμημένη δόξα, με τον χάροντα,

χέρι – χέρι, για τα πάνθεα ουράνια, οδεύουν…

Αγιάζεται το αίμα τους,

τα λεβεντοκορμιά τους,

τα πολεμοκαπνισμένα,

που μυροφόρες νύφες τ΄ αλείψανε,

έτοιμα στην αθανασία,

στον παράδεισο να παν.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε!