6.2.22

Τι είναι ο αεροχείμαρρος που θα χτυπήσει την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα: Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του

 

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς βοριάδες.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για κακοκαιρία εξπρές , ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για αεροχείμαρρο με ριπές 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του: «Δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα στους προγνωστικούς χάρτες! Ένας αεροχείμαρρος με ανέμους (κίτρινο χρώμα) οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βράδυ της Κυριακής 6/2, πάνω από την ανατολική Αγγλία έως και τις Κάτω Χώρες!

Κινούμενος ανατολικότερα και σταδιακά εξασθενούμενος, είναι αυτός που θα φέρει την επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ του καιρού αργά το βράδυ πρώτα στα βόρεια και την Τρίτη 8/2 και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, προκαλώντας πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ, όπως ανέφερα και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 τις προηγούμενες ημέρες».

Δυνατός Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη

Σε άλλη ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Εντυπωσιακή φαίνεται να είναι και η βουτιά της ατμοσφαιρικής πίεσης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας! Οπως θα δείτε και στο γράφημα η ατμοσφαιρική πίεση στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να πέσει σχεδόν 20hpa μέσα σε 36 περίπου ώρες!

Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ο Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη του δίνει και καταλαβαίνει και υπήρξαν περιπτώσεις που οι ριπές του άνετα άγγιζαν και τα 80plus χιλιόμετρα την ώρα (δηλαδή τα 9plus Μποφόρ)!!!

Για να δούμε τι θα μας φέρει την ερχόμενη Τρίτη με τα αυριανά και μεθαυριανά πιο φρέσκα προγνωστικά στοιχεία».

Mε πληροφορίες από in.gr

https://hellasjournal.com/