24.2.22

Δραματικό μήνυμα του Προέδρου Μπάιντεν: Θα ανακοινώσει εντός της ημέρας σκληρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

 Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας, μερικά λεπτά μετά το έκτακτο διάγγελμα του ενοίκου του Κρεμλίνου που ανακοίνωσε ότι διέταξε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Καταδικάζοντας την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι ο πόλεμος αυτός θα φέρει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών».

«Η Ρωσία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο και την καταστροφή που θα προκαλέσει αυτή η επίθεση», επέμεινε. «Ο κόσμος θα ζητήσει η Ρωσία να λογοδοτήσει», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε πως θα εκφραστεί αργότερα σήμερα σχετικά με τις «συνέπειες» που θα έχει ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, τα μέτρα που θα επιβληθούν από την Ουάσινγκτον σε συντονισμό με τους συμμάχους τους.

Οι προσευχές όλου του κόσμου είναι με τον λαό της Ουκρανίας απόψε καθώς υφίσταται μια απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μήνυμα του προς τον αμερικανικό λαό.

Αναφέρει τα εξής:

Ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε έναν προμελετημένο πόλεμο που θα φέρει καταστροφικές απώλειες ζωών και ανθρώπινο πόνο.



Η Ρωσία είναι μόνη υπεύθυνη για τον θάνατο και την καταστροφή που θα επιφέρει αυτή η επίθεση, και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Σύμμαχοι και οι εταίροι τους θα απαντήσουν με ενωμένο και αποφασιστικό τρόπο. Ο κόσμος θα θεωρήσει υπεύθυνη τη Ρωσία.

Θα παρακολουθώ την κατάσταση από τον Λευκό Οίκο σήμερα το απόγευμα και θα συνεχίσω να λαμβάνω τακτικές ενημερώσεις από την ομάδα εθνικής μου ασφάλειας.

Αύριο, θα συναντηθώ με τους ομολόγους μου της G7 το πρωί και μετά θα μιλήσω στον αμερικανικό λαό για να ανακοινώσω τις περαιτέρω συνέπειες που θα επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας στη Ρωσία για αυτήν την περιττή πράξη επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας και της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Θα συντονιστούμε επίσης με τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για να διασφαλίσουμε μια ισχυρή, ενιαία απάντηση που θα αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Συμμαχίας. Απόψε, η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για τον γενναίο και περήφανο λαό της Ουκρανίας.

https://hellasjournal.com/