3.2.22

Σε μια κλωστή! Περιστατικό μεταξύ Ελληνικής Ακτοφυλακής και Τούρκων “ψαράδων” εντός των χωρικών μας υδάτων

 

 

Σε βίντεο που τράβηξε οργανωμένος Τούρκος “ψαράς”, έχουμε επεισόδιο ανάμεσα στην ελληνική ακτοφυλακή και τουρκικό πλοιάριο

Οργανωμένο σχέδιο αμφισβήτησης ελληνικών χωρικών υδάτων με Τούρκους δήθεν “ψαράδες” με “μεγάλη γλώσσα” και “παλικαρισμούς” , ξεκίνησε η Άγκυρα όπως όλα δείχνουν.


Σε βίντεο που τράβηξε οργανωμένος Τούρκος “ψαράς”, έχουμε επεισόδιο ανάμεσα στην ελληνική ακτοφυλακή και τουρκικό πλοιάριο. Εκεί οι Έλληνες λιμενικοί ζητούν την απομάκρυνση των Τούρκων ψαράδων αφού ευρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.


Σε χάρτη ψηφιακό που διαθέτει το “ταπεινό” τουρκικό πλοιάριο κατανοούμε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ Λήμνου-Θάσου και Ίμβρου, πιθανότατα κοντά στην Θάσο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι Έλληνες λιμενικοί κρατώντας την ψυχραιμία τους ζητούν στα αγγλικά από τον “εξαγριωμένο” Τούρκο νταή ψαρά να απομακρύνει το σκάφος του.

Εκείνος μιλώντας μόνο στα τουρκικά προκαλεί με περίσσεια αλαζονεία τους Έλληνες λιμενικούς, λέγοντας να “έρθουν κοντά και θα του δείξει αυτός”, από ότι συμπεράνουμε, ενώ αναφέρει ότι ευρίσκεται σε διεθνή ύδατα, ακολουθώντας το γνωστό τουρκικό παραμύθι στα νησιά μας.

Το περιστατικό δεν είχε περαιτέρω συνέχεια από ότι φαίνεται στο βίντεο, ενώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό έλαβε χώρα χθες ή σήμερα, αν και η ημερομηνία ανάρτησης του αναφέρει 03 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, χθες ο γνωστός υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ.Ακάρ, ευρέθηκε σε επιχειρησιακό κέντρο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, έχοντας πίσω του προκλητικό χάρτη, στον οποίο πολλά ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής έχουν κόκκινο χρώμα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα πλέον καθώς οι Τούρκοι δεν περιορίζονται στο να ψαρεύουν -παράνομα φυσικά- στα ελληνικά νερά , αλλά κλέβουν και τα παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων.

 Οι Τούρκοι απαιτούν σήμερα με περίσσεια Νεο-Οθωμανική αλαζονεία την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών “πρώτης γραμμής”, με δηλώσεις ολόκληρης της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και τις αντιπολίτευσης, εντείνοντας την ρητορική τους, η οποία συνοδεύεται και με πράξεις.

Την ίδια στιγμή εφαρμόζουν σχέδιο υπερπτήσεων με UAV και UCAV πάνω από τα νησιά μας, με σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά μας, πράγμα που δεν γίνεται δεκτό από την χώρα μας.

Θα λέγαμε όμως ότι όποια κρίση θα επιχειρούσαν σήμερα οι Τούρκοι θα είχε ως σαφή στόχο αυτό ακριβώς το διακύβευμα, ενώ η περιβόητη “ Γαλάζια Πατρίδα”, “κατασκευάστηκε” για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι πιθανόν να επιδιώκουν μια νέα κρίση τύπου  Ιμίων,  την Τουρκία, η οποία θα επιχειρήσει πιθανότατα σε απροσδιόριστο διάστημα, για να πετύχει την  αποστρατικοποίηση των νησιών μας, σε χρόνο και τόπο που θα διαλέξει η ίδια.

Αν έχουμε μία νέα παρόμοια ή άλλου τύπου κρίση, τότε το κομβικό σημείο δεν θα είναι το τι οπλικά συστήματα διαθέτουμε, αλλά το αν είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικό χρόνο με όλη τους την ισχύ, τίποτε άλλο.

https://www.pentapostagma.gr/