20.2.22

Όλα πάνε καλά στα ελληνοτουρκικά και γι΄ αυτό πάμε σε νέο κύκλο διερευνητικών! Τι θα συζητήσουμε;


«Στις 22 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα στην Αθήνα ο 64ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών», ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ…

Η λογική του «καλού παιδιού» που κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τους «προστάτες» του και να μην προκαλέσει καν την υποψία ότι «επαναστατεί» , έχει διαβρώσει για καλά την ελληνική πολιτική στο θέμα των ελληνοτουρκικών.

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά είναι εξαιρετικά άσχημη και δύσκολη, με την Τουρκία να επιτίθεται σε όλα τα επίπεδα, προσπαθώντας να ανοίξει θέματα ανήκουστα! Ποιος θα πίστευε ότι θα φθάναμε στο σημείο να ακούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των μεγάλων νησιών του Αιγαίου…

Για τις προκλήσεις των Τούρκων δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Έχουμε παρουσιάσει στο Militaire.gr πάρα πολλές φορές όχι μόνο τους αριθμούς που την αποτυπώνουν, αλλά και την ένταση τους.

Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο ,ακόμη και για τους μετριοπαθείς πολίτες που είναι σαφώς υπέρ της προσπάθειας διαλόγου με την Τουρκία, να καταλάβουν ποια είναι η λογική που επιβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί έναν ακόμη κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία! Ποιος ο λόγος; Ποια η αιτία; Ποιος ο στόχος; 

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δηλώσει ότι αρνείται να συμμετέχει σε μια διαδικασία απόλυτης υποκρισίας στην οποία πρωταγωνιστούν βεβαίως οι «φίλοι και σύμμαχοι» μας; Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δηλώσει πως αν οι «φίλοι και σύμμαχοι» δε συμμαζέψουν το κράτος-τρομοκράτη δεν πρόκειται να συζητήσει οτιδήποτε και με κανέναν. 

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα σκληρύνει τη στάση της στο Αιγαίο; Υποτίθεται ότι εξοπλιζόμαστε για να ‘ μαστε ισχυροί και να μπορούμε μόνοι μας «να ξύσουμε τη πλάτη μας». Εκτός αν δικαιώνονται όσοι πιστεύουν ότι τα Rafale και οι Belharra θα γίνουν απλά προεκλογικά συνθήματα και βιντεάκια. Όπως έγινε και το έπος του Έβρου όπου ως γνωστόν επεκτείνονται οι δομές φιλοξενίας μεταναστών!

Για όλα αυτά παραμένει ακατανόητη μέχρι υποψίας πλέον η επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης σε μία τακτική που έχει αποδειχτεί ποικιλοτρόπως καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα.

Θα επαναλάβουμε ότι η αντιπολίτευση δεν θα είναι άμοιρη ευθυνών συνεχίζοντας να δείχνει μια παράδοξη ανοχή στην κυβερνητική εμμονή του «καλού παιδιού».

https://www.militaire.gr/