17.2.22

Π.Καμμένος: «Η Ελλάδα να μείνει μακριά από την ουκρανική κρίση» «Να μην υπάρξουν διευκολύνσεις στις ΗΠΑ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα από την ουκρανική κρίση και την χρήση της Αλεξανδρούπολης από τους Αμερικανούς.

Ο κ.Καμμένος μιλά για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να ζήσουμε μια τραγωδία ανάλογη μ ΄ αυτή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας.

Εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το «μεγάλο οικονομικό παιχνίδι» που παίζεται και απαντά γιατί υπάρχει η «δυτική υστερία» που επιδιώκει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Θεωρεί ότι ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση ,γιατί «οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αφήσουν απροστάτευτους τους ρωσόφωνους αν δεχτούν επίθεση». Εκτιμά ότι η πιθανότητες να οδηγηθούμε σε κλιμάκωση είναι περισσότερες.

Τονίζει την ανάγκη προστασίας των χιλιάδων ομογενών μας που οι Ουκρανοί δεν αναγνωρίζουν.

Υπενθυμίζει τις στενές σχέσεις Ουκρανίας-Τουρκίας.

Επισημαίνει τους μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα η οποία πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγει την εμπλοκή της σ ΄ αυτή την κρίση.

Ο κ. Καμμένος λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Δένδια -Λαβρόφ ζητά να μην υπάρξουν διευκολύνσεις από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και επισημαίνει ότι η συμφωνία με τους Αμερικανούς προβλέπει επίκληση εθνικού συμφέροντος, το οποίο σ ΄ αυτή τη περίπτωση πρέπει να επικρατήσει.

«Στη συμφωνία που εγώ υπέγραψα με τους Αμερικανούς αυτό προβλέπεται», λέει .

Ο πρώην ΥΕΘΑ ασκεί δριμεία κριτική σε κινήσεις και τοποθετήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο ουκρανικό ζήτημα υποστηρίζοντας ότι προκαλούν πρόβλημα στην Ελλάδα.

Ο πρώην ΥΕΘΑ παίρνει θέση για τα εξοπλιστικά προγράμματα και όσα έγιναν στη Βουλή και θεωρεί δεδομένη την εκδήλωση επιθετικής ενέργειας από την Τουρκία. Τέλος , απαντά για τα Ίμια ,τους νεκρούς τους και το στεφάνι που δεν πέφτει πια στη θάλασσα για να τιμήσει τη μνήμη τους.


https://www.defencenet.gr/