16.2.22

Νέος κακόηχος αμανές Ερντογάν για τα νησιά: Κούφιες απειλές παρά τα «χαστούκια» από ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανία

 

Παρά τη σαφή και απερίφραστη παγκόσμια καταδίκη των απαράδεκτων ιμπεριαλιστικών δηλώσεων Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά, ο ισλαμιστής απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, Ερντογάν, επανήλθε πάλι για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με νέο κακόηχο… αμανέ.

Τι κι αν οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μεγάλη Βρετανία που διαμήνυσαν με τον πλέον καθαρό τρόπο να σταματήσει να ανακινεί ένα ανύπαρκτο ζήτημα: Ο Ερντογάν βασανιζόμενος από την ραγδαία κατάρρευση του καθεστώτος του και ενώ οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

δείχνουν ότι τελειώνει άδοξα η… σουλτανία του, εξαπολύει νέες λαϊκιστικές κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης και όχι μόνον συντηρεί το θέμα, αλλά ανεβάζει τους τόνους, διατυπώνοντας απειλές μάλιστα ότι θα τεθεί το θέμα “στο υψηλότερο επίπεδο”.

Επιστρέφοντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών χαρακτηρίζοντας “σωστή προειδοποίηση” τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτεριών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για ένα “αμφιλεγόμενο ζήτημα” και λέγοντας πως εάν η Αθήνα δεν αλλάξει στάση, θα φέρει το θέμα “στο υψηλότερο επίπεδο”.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ» ανέφερε ο Ερντογάν.

“Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην ατζέντα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο Υπουργός μας τους έδωσε και μια προειδοποίηση. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη δουλειά, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδοό,τι χρειαστεί” συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα, να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Υπενθυμίζεται πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε για ακόμη μία φορά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών, απειλώντας πως αν η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση, τότε ανοίγει η συζήτηση για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.

Με πληροφορίες από trthaber – yenisafak

https://hellasjournal.com/