3.2.22

Προκλητικός Ερντογάν: Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη φυλάκιση του Οσμάν Καβάλα Η Τουρκία “δεν ενδιαφέρεται” για το τι λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη φυλάκιση του Οσμάν Καβάλα, επιχειρηματία και υπερασπιστή δικαιωμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκίνησε χθες (2 Φεβρουαρίου) διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Τουρκίας επειδή αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Καβάλα παρά την ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ στα τέλη του 2019.

“Δεν μας ενδιαφέρει τι είπε το ΕΔΑΔ ή τι είπε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Περιμένουμε να γίνουν σεβαστά τα δικαστήρια μας”, είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα, πριν απογειωθεί για την Ουκρανία.

Με την έναρξη της διαδικασίας επί παραβάσει, το ΕΔΑΔ θα αποφασίσει τώρα εάν η Άγκυρα τήρησε την απόφασή της και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της ως συμβαλλόμενο μέρος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Εάν διαπιστωθεί ότι η Τουρκία παραβιάζει, η επιτροπή θα αποφασίσει ποιες κυρώσεις θα της επιβληθούν.

https://lapolitica.gr/