13.2.22

Μετά από 22 ώρες απολογίας προφυλακίστηκαν ιδιοκτήτριες και γιατροί του γηροκομείου στα Χανιά



 Στην φυλακή οδηγήθηκαν στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά την απολογία τους, οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί του γηροκομείου στα Χανιά.

Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν οι ανακριτικές Αρχές στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, ως αποτέλεσμα της μαραθώνιας ανακριτικής διαδικασίας που διήρκεσε 22 ώρες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την Δικαιοσύνη».

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής.

Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.

Η απολογία τους ξεκίνησε στις 7 το πρωί του Σαββάτου ενώ στη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων και υπερασπιστών του γηροκομείου, οι οποίοι σημειωτέον παρέμειναν στον αύλειο χώρο του δικαστικού μεγάρου μέχρι τα ξημερώματα.

Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες του Γηροκομείου κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης όλης της ποινικής διαδικασίες ενώ σχολιάζοντας την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «εγκληματική οργάνωση που συστάθηκε από τρεις ανθρώπους χωρίς συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο δεν στέκει πουθενά. Όταν συστήνουμε μία οργάνωση το κάνουμε για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι για κάτι χωρίς σχέδιο».

Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί.

Με πληροφορίες από zapranews.gr

https://hellasjournal.com/