12.2.22

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκαν 11 σύνδεσμοι οπαδών – Λειτουργούσαν χωρίς άδεια


 

Σφραγίστηκαν σήμερα 11 γραφεία – εντευκτήρια Λεσχών φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που λειτουργούσαν χωρίς απαιτούμενη άδεια αρμόδιας Αρχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η προαναφερόμενη ενέργεια έγινε έπειτα από αποφάσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Λαγκαδά, Δέλτα, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σήμερα, νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο σε 21 γραφεία συνδέσμων οπαδών αθλητικών σωματείων στην Αττική, εκ των οποίων σφράγισαν τους 12 επειδή λειτουργούσαν χωρίς άδεια.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής, πραγματοποίησαν έρευνες σε 21 συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων, στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε τρία γραφεία συνδέσμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών (ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες, σιδερογροθιά). Συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι των εν λόγω Συνδέσμων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, από αρμόδια κλιμάκια των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω γραφείων και διαπιστώθηκε ότι 12 εξ αυτών δεν είχαν άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

https://www.tovima.gr/