18.2.22

Φλέγεται το πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για 11 αγνοουμένους, διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη τουλάχιστον 278 επιβαίνοντες (video]

To πλοίο Euroferry Olympiα παραδομένο στις φλόγες στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας στην Κέρκυρα. Photo screenshot via SKAI
 

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται 11 επιβαίνοντες στο σκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου μεταφερθούν στην Κέρκυρα.



Μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών

Στην Κέρκυρα έφτασε ο τραυματίας επιβάτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη του λιμενικού και της πυροσβεστικής που μεταφέρεται με επιβατικά πλοία από το λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς και επιβατικά πλοία για να μεταφέρουν τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Νωρίτερα, ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα