22.1.22

Δείτε live: Ξεκίνησε και κατεβαίνει στην Αττική ο χιονιάς – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες [διαδραστικός χάρτης]

 

Από τα βόρεια της χώρας, όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις, ξεκίνησε η πτώση της θερμοκρασίας, με φόντο την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια, αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη..


Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις  02:00 και 05:00 του Σαββάτου 22/01 (Γράφημα 2).
elpis-i-exelixi-tis-kakokairias-tis-epomenes-ores2
Γράφημα : Ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 02:00 και 05:00 του Σαββάτου 22/01.

 https://hellasjournal.com/