31.1.22

Ισραήλ σε Ρωσία: Σταματήστε τις παρεμβολές στα συστήματα GPS – Κίνδυνος για τις πτήσεις



Καλύπτουν όλη την ισραηλινή επικράτεια!

Σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών ΜΜΕ, ο ρωσικός Στρατός στην Συρία φέρεται να έχει προχωρήσει σε παρεμβολές συστημάτων που χρησιμοποιούν GPS και ότι οι παρεμβολές καλύπτουν και όλο τον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα το Ισραήλ προχώρησε σε διαμαρτυρία καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει τις παρεμβολές αλλά οι Ρώσοι φέρεται να αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το ισραηλινό αίτημα.

Οι Ισραηλινοί κατηγορούν ακόμη τη Ρωσία ότι έτσι εκθέτει σε κίνδυνο και τις πτήσεις πολιτικής Αεροπορίας στο  διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion.

Εάν αληθεύουν τα ισραηλινά δημοσιεύματα τότε οι ρωσικές παρεμβολές μπορεί να σχετίζονται με το να αποτρέψουν ένα  ενδεχόμενο ισραηλινό κτύπημα (με βόμβες που χρησιμοποιούν σύστημα GPS για την καθοδήγησή τους) κατά φορτίων όπλων του Ιράν τα οποία έφτασαν στην αεροπορική βάση Χμειμίμ που ελέγχεται από την ρωσική Αεροπορία.

Αυτό στην περίπτωση που τα όπλα μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία καθώς δεν πρόκειται οι Ισραηλινοί να επιτεθούν στη ρωσική βάση στη Χμειμίμ.

Αυτό στην περίπτωση που τα όπλα μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία καθώς δεν πρόκειται οι Ισραηλινοί να επιτεθούν στη ρωσική βάση στη Χμειμίμ.

Ένα από τα ισραηλινά όπλα που χρησιμοποιούν κατεύθυνση GPS/INS και έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρων στην Συρία σε επιθέσεις κατά στόχων φιλοϊρανικών οργανώσεων είναι και ο πύραυλος  cruise Delilah.

Το όπλο φέρει πολεμική κεφαλή 30 χλγρ., έχει μέγιστη εμβέλεια 250 χλμ. και βυθίζει προς το στόχο με ταχύτητα 0,85 mach.

 https://www.defencenet.gr/

___

Αναρτήθηκε στην Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη