5.1.22

Ν.Δένδιας: «Να πάρει πίσω η Άγκυρα το casus belli και να ακυρώσει το μνημόνιο με την Λιβύη» Τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊσαλμπίν Φαρχάν υποδέχθηκε ο Νίκος Δένδιας.

"Με τους Πάτριοτ συνεισφέρουμε στην ασφάλεια της περιοχής και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης" είπε μεταξύ άλλων o Έλληνας ΥΠΕΞ κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Σαουδάραβα προσκεκλημένο του.

Βέβαια οι ελληνικοί Patriot θα έπρεπε να προστατεύουν την ασφάλεια της Ελλάδος και όχι της Σαουδικής Αραβίας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και οι σαουδαραβικές επενδύσεις στην χώρα μας. 

Είπε ακόμη: 

-Πολύ σύντομα στην Αλεξανδρούπολη σαουδαραβική αντιπροσωπεία για να εξετάσει ζητήματα επενδύσεων 

-Γραφείο οικονομικών υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα 

-Η Ελλάδα προσηλωμένη στην ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας 

--Μας στηρίζει στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης κόντρα στις απαράδεκτες αιτιάσεις της Τουρκίας για την ελληνκή μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

-Υπογράμμισε την "έξαρση της τουρκικής ρητορικής η οποία έχει πάρει διαστάσεις που δεν είχαμε δει τα τελευταία χρόνια, με διαστρέβλωση της αλήθειας και του δικαίου της θάλασσας"

-Απειλείται με πόλεμο η Ελλάδα αν εφαρμόσει το δικαίωμά της 

-Η Τουρκία έχει αντιπαράταξει έναντι των νησιών μας τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στην Μεσόγειο και παράλληλα απαιτεί από μας να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας, δηλαδή να παραιτηθούμε 

-Πρόταση στην τουρκική κυβέρνηση: Να αρχίσει να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο- Να ανακαλέσει το casus belli και να προβεί στην ανάκληση του τουρκολιβυκού μνημονίου .

 https://www.defencenet.gr/