27.1.22

Ο Μάνος και τα λάστιχα – Το γαρ πολύ του νεοφιλελευθερισμού γεννά παραφροσύνη!


 Εζήλεψε τη δόξα της Κατερίνας Παπακώστα, το “ιερό τέρας” του εν Ελλάδι νεοφιλελευθερισμού. Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος δεν περιορίστηκε να ζητήσει να επιβληθεί πρόστιμο στους εγκλωβισμένους οδηγούς, που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως είχε προτείνει η βουλευτίνα της ΝΔ και μετά είχε σπεύσει να το μαζέψει! Ο Στέφανος Μάνος, λοιπόν, “δεν μασάει”! Ζήτησε από τους εγκλωβισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού να αποζημιώσουν την εταιρεία! Καλά ακούσατε.

Σύμφωνα με τον “γκουρού” του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού, το χάος στην Αττική Οδό προκλήθηκε από τα φθαρμένα λάστιχα των φορτηγών και των ΙΧ, τα οποία «οι οδηγοί δεν αλλάζουν για να κάνουν οικονομία»! Προφανώς, επειδή δεν μπορεί να λέει όσα λέει του κουτουρού, ο πρώην υπουργός, παρά την ηλικία του, έκανε επιτόπια αυτοψία στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι η αιτία ήταν τα... φθαρμένα λάστιχά τους !

Αφού λοιπόν οι… σπαγκοραμμένοι οδηγοί είναι αυτοί που προκάλεσαν το χάος, δεν οφείλουν μόνο να αποζημιώσουν εδώ και τώρα την Αττική Οδό, αλλά και το κράτος για τα κρουασάν και τα νερά που τους πρόσφερε ο στρατός, όσο αυτοί ξεροστάλιαζαν για πολλές-πολλές ώρες μέσα στον παγετό, απολαμβάνοντας την αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους! Α, μην ξεχνιόμαστε και κάτι για τις κουβέρτες!

«Μανία με τις επιχειρήσεις» έχουμε στην Ελλάδα, διαπιστώνει ο πρώην υπουργός και γι’ αυτό τόλμησε ο «γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων πρωθυπουργός» να ζητήσει να αποζημιωθούν οι ανεύθυνοι οδηγοί, που και αντιολισθητικές αλυσίδες δεν έβαλαν και λάστιχα δεν αλλάζουν και έχουν το θράσος να θέλουν να “βάλουν χέρι” στο ταμείο της εταιρείας “Αττική Οδός”! Πόσο μάλλον που είναι έργο συναισθηματικής αξίας για τον κ. Μάνο, καθώς ήταν ο ίδιος που το “βάφτισε”, όπως μας ενημερώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα, καμαρώνοντας!

“Υστερικός” και ο Στέφανος Μάνος!

Καθώς, λοιπόν, ο κ. Μάνος συμμετείχε στον σχεδιασμό της Αττικής Οδού (όπως παινεύεται) συμμετείχε στον σχεδιασμό της «πλέον πιο επικίνδυνης οδού της χώρας», σύμφωνα με τα λόγια του καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα. Ο κ. Λέκκας αποκάλεσε την Αττική Οδό «οδό εγκλωβισμού… γιατί δεν υπάρχει διαφυγή… ενώ θα έπρεπε κάθε δύο με πέντε χιλιόμετρα να υπάρχουν διέξοδοι για τον κόσμο»! Καλά αυτό δεν είναι ο πιο σύγχρονος δρόμος της Ελλάδας, αλλά escape room!

Όσον αφορά την στάση των υπευθύνων της εταιρείας, ο κ. Λέκκας είπε (και μάλλον πολύ κομψά) πως «οι υπεύθυνοι δεν είχαν αντίληψη κινδύνου, δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης», ακολουθώντας βέβαια και αυτοί οι έρμοι το παράδειγμα της κυβέρνησης! Βέβαια ο κ. Μάνος μας είπε ότι «δεν βλέπει που ευθύνεται η εταιρεία», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον τρόπο που προβλήθηκαν τα γεγονότα «υστερικό».

Εμείς είμαστε ευγενικοί και δεν θα χαρακτηρίσουμε “υστερική” την δική του αντίδραση. Απλά, θα του θυμίσουμε τί φωνές είχε βάλει, όταν εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μήδεια” είχε μείνει δεκάδες ώρες χωρίς νερό και ρεύμα στο σπίτι του στην Εκάλη. Εκείνες τις μέρες, ο κατά τα άλλα υπέρμαχος της ατομικής ευθύνης είχε αστράψει και βροντήξει κατά του… επιτελικού κράτους:

Σαν γνήσιος νεοφιλελεύθερος, ο Στέφανος Μάνος προσδοκά στο κράτος μόνο όταν… πλήττεται ο ίδιος, ενώ εμείς οι υπόλοιποι “πληβείοι” θα πρέπει να περιοριστούμε στο “αόρατο χέρι” της αγοράς, που στην περίπτωση της Αττικής Οδού ήταν κυριολεκτικά αόρατο! Εύγε κύριε Στέφανε, παρότι το πρωτείο σας το έκλεψε η Κατερίνα Παπακώστα. Αυτά κάνει η ατίθαση νεολαία…

https://slpress.gr/

__________________

Αναρτήθηκε στην Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη