7.1.22

Ενοχλημένη η Άγκυρα από την συνάντηση Δένδια με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ- Τί ανησυχεί την Τουρκία


 Στη σκιά των τελευταίων εμπρηστικών δηλώσεων αλλά και κινήσεων της άγκυρας, ο Νίκος Δένδιας έδωσε χθες ηχηρή απάντηση κατά τη συνάντησή του με τον Σαουδάραβα ομόλογο του. 

Ο ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών επιτομή παραλογισμού θέτοντας για μία ακόμη φορά το θέμα του απαράδεκτου Casus Belli στην περίπτωση επέκτασης των χωρικών μας υδάτων.

Σε κάθε περίπτωση η Άγκυρα δεν έχει δει με ενθουσιασμό την συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Σαουδάραβα ομόλογό του και τις δηλώσεις Δένδια εν συνεχεία. 

Αναμφισβήτητα, η συνεργασία Ελλάδος και Σαουηδικής Αραβίας ενοχλεί την Τουρκία, γεγονός που αποτυπώνεται από τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η Άγκυρα ανησυχεί ιδιαιτέρως για το ενδεχόμενο συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της γείτονος αφενός εξαιτίας της συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και της μεταφοράς- παρουσίας των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων εκεί, κι αφετέρου εξαιτίας της πιθανότητας επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας σε αυτήν.

Tην ίδια ώρα αντιδράσεις αναμένονται να υπάρξουν στην Τουρκία και για τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ τουλάχιστον σε επίπεδο ΜΜΕ χωρίς να αποκλείονται ακόμη και επίσημες ανακοινώσεις από την Άγκυρα.


Πηγή: https://www.skai.gr/