14.1.22

Θεσσαλονίκη: Απροσπέλαστο αύριο το κέντρο – Τα έκτακτα μέτρα σε καταστήματα

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης – Τι συμβουλεύει τους καταστηματάρχες της πόλης

Απροσπέλαστο θα είναι αύριο Σάββατο (15/1) το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς προγραμματίζεται να γίνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ.

Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα περίπου στη 1 το μεσημέρι με τους καταστηματάρχες της πόλης να καλούνται να λάβουν έκτακτα μέτρα, καθώς με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του «να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα».

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Κατόπιν πληροφόρησης που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζουμε ότι, το προσεχές Σάββατο (15/01/2022) ώρα 13:00, στην πλατεία Καμάρας, με πρωτοβουλία ατόμων του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου της πόλης μας, και με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του Α.Π.Θ. που έλαβε χώρα την 31-12-2021, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – πορεία «αλληλεγγύης στις καταλήψεις», η οποία θα έχει «Πανελλαδικό» χαρακτήρα.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νίκης (Γ.Α.Δ.Θ.), στο πλαίσιο της κύριας αποστολής τους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, θα λάβουν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα με σκοπό την αποτροπή εκδήλωσης εκνόμων ενεργειών ή εν γένει αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και με σκοπό την αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Ακολούθως, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

Απομακρύνετε πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές

Ενεργοποιήστε τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

Ανεβάστε τις τέντες των καταστημάτων σας.

Τα παραπάνω αποτελούν γενικές συμβουλές για την ασφάλεια όλων με σκοπό να αποτρέψουν ή να προλάβουν ανεπιθύμητες ενέργειες εις βάρος των επιχειρήσεων αλλά και για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθούν εγκληματικές ενέργειες.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

https://www.typosthes.gr/