21.1.22

Τουρκική παράκρουση: «Ελληνικά πυροβόλα στοχεύουν την Τουρκία από την Ψέριμο - Έστειλαν και γιατρό»


 

Σε παράκρουση βρίσκεται η Άγκυρα που "είδε" κεντρικό σχεδιασμό κατά της Τουρκίας γιατί πήγε στρατιωτικός ιατρός στην Ψέριμο!.

"Η Ελλάδα άνοιξε ιατρείο στην Ψέριμο και τοποθέτησε στρατιώτη-ιατρό, ενώ  απαγορεύεται η παρουσία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί", αναφέρει η  τουρκική εφημερίδα sozcu.com.tr.

Η ίδια τονίζει ότι η χώρα μας “εγκατέστησε στρατιωτική μονάδα πριν από 10 χρόνια, σε ένα νησί το οποίο απέχει μόλις 3 μίλια από την περιοχή της Αλικαρνασσού, καθώς απαγορεύεται κάθε στρατιωτική εγκατάσταση σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης, ενώ διόρισε και γιατρό στο νησί αυτή τη φορά στελεχώνοντας ιατρείο”.

Το τουρκικό δημοσίευμα, αναφέρεται στο νησί “των κατσικιών” στα τουρκικά και όχι με το όνομα του (Ψέριμος), ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες των πυροβόλων και των βαρέων πολυβόλων στην κορυφή του νησιού, προς την Τουρκία.

"Στο νησί αυτό υπάρχουν περίπου 30 σπίτια, όπου ζουν περίπου 300 άτομα, μαζί με μερικούς ξενώνες και εστιατόρια.

Στο κτίριο κοντά στη στρατιωτική μονάδα τοποθετήθηκαν νοσοκομειακός εξοπλισμός και έπιπλα. Προσωπικό και εξοπλισμός έφτασε στο νησί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατασκευαστεί το κεντρικό κτίριο υγειονομικού σταθμού και θα αυξηθεί ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού”, αναφέρει το άρθρο.

Το πρόβλημα όπως είναι κατανοητό για τους “απέναντι” δεν είναι η παρουσία ιατρού, αλλά η τοποθέτηση οπλίτη-ιατρού μαζί με την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στην Ψέριμο, που είναι μία ανάσα από τα Ίμια.

Η περιοχή αυτή θεωρείται “ καυτή”, για πολλούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το περιστατικό των Ιμίων, αλλά με τον “πόλεμο της Τσιπούρας”, την διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, τις κινήσεις λαθρεμπόρων κά.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Sözcü, το 2017, είχε γράψει με αφορμή τότε την επίσκεψη Παυλόπουλου σε Κάλυμνο και Ψέριμο, αναφέροντας ότι η Ψέριμος είναι δήθεν “τουρκικό νησί”.


Αυτός ο τρόπος αντίδρασης της Άγκυρας λαμβάνει χώρα συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, με επίκεντρο πολλά νησιά μας και σκοπό την αποστρατικοποίηση τους.

Η Άγκυρα δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά.

Το ακόμα πιο επικίνδυνο θα ήταν να βρεθούν τώρα αλλά και μελλοντικά πολιτικοί να τους ακούσουν και να το “συζητήσουν”, αφού εξέχον στόχος της Τουρκίας είναι η εκδίωξη των ελληνικών δυνάμεων από αυτά, μέσω μιας δήθεν “συμφωνίας”, για ευνόητους λόγους...


https://www.defencenet.gr/