24.1.22

Ομάδα ΔΙΑΣ τσάκωσε Ρουμάνο αστυνομικό “μαϊμού” – Βίντεο και φωτό


 

Η ταυτότητα της Ρουμανικής δίωξης ναρκωτικών, που επέδειξε ο οδηγός ενός πολυτελέστατου αυτοκινήτου, δεν έπεισε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής. Και αποδείχθηκε ότι αυτοί είχαν δίκιο και ο Ρουμάνος ήταν συνάδελφος-μαϊμού!

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νώντα

Η συσκευή ηχοφωτεινών σημάτων, σαν αυτές που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα της ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., φάνηκε …αταίριαστη στο πανάκριβο τζιπ που οδηγούσε ένας 28χρονος στην λεωφόρο Δημοκρατίας στα Μελίσσια. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. τον σταμάτησαν και όταν του ζήτησαν τα στοιχεία του ο 28χρονος σε άπταιστα ελληνικά τους δήλωσε Ρουμάνος συνάδελφός τους της δίωξης ναρκωτικών δείχνοντάς τους και την “υπηρεσιακή ταυτότητα” με το σχετικό θυρεό. Μάλιστα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου κρεμόταν ένα ακόμη αστυνομικό σήμα, αυτό της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν, πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο και ανακάλυψαν και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης έχει την μορφή φακού.

Ακολούθησε η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας όπου διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα τη Ρουμανικής Αστυνομίας ήταν πλαστή και φυσικά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του. Για το πανάκριβο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε πως το είχε ενοικιάσει έναντι 3.000 ευρώ.

Παράλληλα οι Έλληνες Αστυνομικοί έχουν επικοινωνήσει με τους …πραγματικούς συναδέλφους τους στην Ρουμανία προκειμένου να βρούν στοιχεία για πιθανά αδικήματα που έχει διαπράξει εκεί αλλά και στην χώρα μας.

 https://astinomiko.gr/