19.1.22

ΚΥΤ Φυλακίου: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διαλύθηκε με επεισόδια (φώτο και βίντεο)


 Χθες Τρίτη 18/1/2022 πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΤ Φυλακίου η δεύτερη συγκέντρωσή διαμαρτυρίας των κατοίκων του Έβρου με τη συμμετοχή και εκατοντάδων άλλων πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, που ήταν μεγαλύτερη από την πρώτη που έγινε την περασμένη Κυριακή, με αφορμή την έναρξη των εργασιών επέκτασης του ΚΥΤ.

Παρ’ όλο που ξεκίνησε ειρηνικά κατέληξε να διαλυθεί με χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απαντήσουν σε πετροπόλεμο που δέχθηκαν από μικρή μερίδα ατόμων που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα επεισόδια διαδραματίστηκαν αφού είχε ήδη αποχωρήσει το μεγαλύτερο πλήθος του κόσμου καθώς και οι πρόεδροι των κοινοτήτων των χωριών της περιοχής.

Αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Thrakinea έγιναν 8 συλλήψεις ατόμων στην Ορεστιάδα όπου σε ένα από αυτό βρέθηκε μια σιδηρογροθιά κατά τον έλεγχο που του έγινε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγωγή των ατόμων αυτών δεν είναι από την περιοχή της Ορεστιάδας.

«Καταδικάζουμε τα «βίαια» γεγονότα από όπου και αν προέρχονται και καλούμε την πολιτική αλλά και την αυτοδιοικητική ηγεσία του Έβρου που εχθές ήταν «άφαντη» ( πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ) να συστρατευτούν μαζί μας!

Δεν είμαστε  ούτε « αντιδραστικοί » ούτε « αναρχικοί » ούτε « γραφικοί »

Είμαστε Έλληνες που αγαπάνε τον τόπο τους όπως τόσοι και τόσοι που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους!

Αγαπητοί συνδημότες πρέπει να απομονώσουμε τους «καιροσκόπους πολιτικάντηδες» και τα « φερέφωνα » τους που « κιτρινίζουν » το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και το μεταλλάσσουν σε « τερατούργημα » είτε παραποιώντας, είτε διαστρεβλώνοντας την αλήθεια , είτε σιωπώντας!

Ας υιοθετήσουμε όλοι μας  τη στάση αυτού του νέου και αξιόλογου ανθρώπου ( Ρ. Παλιουριώτη ) που είχε το « σθένος » να παραιτηθεί ξεκινώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κ. Ασμανίδης εκ μέρους του Δ.Σ Δήμου Ορεστιάδας, μέλος ΕΑΚΥΤ.

   

https://www.evros24.gr/