17.1.22

Θεσσαλονίκη: Αναστατώνει ο «περίεργος» ήχος που ακούγεται τη νύχτα, «στο πόδι» οι κάτοικοι -Πρόταση της Efenpress:

 

Ο υπόκωφος  ήχος, ο οποίος μοιάζει να προέρχεται από το έδαφος, γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στα ισόγεια σπίτια και τους δρόμους της περιοχής των Μετεώρων - Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται το τελευταίο 10ήμερο - «Δίνει την αίσθηση πως κάποιος σκάβει κάτω από τον δρόμο»

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη, λόγω ενός παράξενου ήχου που έχει σηκώσει στο πόδι τους κατοίκους της.

Ο υπόκωφος αυτός ήχος, ο οποίος μοιάζει να προέρχεται από το έδαφος, γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στα ισόγεια σπίτια και τους δρόμους της περιοχής.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αφού αρκετοί τον αποδίδουν στο υδραγωγείο που βρίσκεται εκεί και σε πιθανή βλάβη στη λειτουργία του, ενώ άλλοι υποθέτουν πως ίσως οφείλεται σε κάποιον αγωγό του φυσικού αερίου.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ κάνοντας λόγο για… εξωγήινους ή κάποια «διαβολική σύμπτωση».


_____________________________________
Σχόλιο - πρόταση της  Efenpress:

Από το σταθερό ρυθμό του ήχου, προκύπτει σαφώς ότι δεν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο.

Ο ήχος περισσότερο ομοιάζει με αντλία ή με κάτι αντίστοιχο που χρησιμοποιεί έμβολο.

Το ότι ακούγεται κυρίως το βράδυ, είναι φυσιολογικό, λόγω της επικρατούσης ησυχίας σε σχέση με την ημέρα.

Αν πιθανολογείται ότι οφείλεται στο υδραγωγείο των Μετεώρων, δεν έχουν παρά να διακόψουν για λίγο τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σ αυτό.

Αν προέρχεται από αλλού, πάλι ο  εντοπισμός δεν πρέπει να είναι εξαιρετικά δύσκολος και μπορεί να γίνει με ηχόμετρα που θα τοποθετούνται στο έδαφος (σε πολύ μικρό βάθος) και οι μετρήσεις ανάλογα με την ισχύ θα κατευθύνουν τους χειριστές προς το στόχο.

Τέλος, ας ασχοληθεί  και το ΑΠΘ με το φαινόμενο...