14.1.22

"Δούρειος Ίππος"! Καταριανοί αξιωματικοί εντός Τουρκίας εκπαιδεύουν Σομαλούς-«Εργαλειοποίηση» με πρόσχημα το μεταναστευτικό

 

Η Ελλάδα ετοιμάζει επέκταση δομών μεταναστών σε Χίο και Φυλάκιο

Ακόμα πιο προχωρημένα σχέδια, φέρονται να  υλοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με απροσδιόριστο στόχο εντός τουρκικού εδάφους,ενώ την ίδια στιγμή έχουμε σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, για την επέκταση της δομής μεταναστών στην Ορεστιάδα, ενώ παρόμοια αντίδραση είχαμε και στην Χίο. 

Αρχικά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μια ασυνήθιστη κίνηση ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες αξιωματικών του Κατάρ που εκπαιδεύουν Σομαλούς στρατιώτες στην Τουρκία.

Χωρίς να αποκαλύπτει το γιατί η στρατιωτική εκπαίδευση εντός Τουρκίας, υλοποιείται από αξιωματικούς του Κατάρ, το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι 350 Σομαλοί “στρατιώτες” έλαβαν εκπαίδευση καταδρομών στη Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης  κατά της Τρομοκρατίας στη πόλη Σπάρτη (Ισπάρτα).

Υποστηρίχθηκε ότι οι στρατιωτικές μονάδες των Σομαλών που εκπαιδεύτηκαν από την Τουρκία, έχουν στόχο την ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση Al-Shabaab, χρησιμοποιήθηκαν επίσης στη βάναυση επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας της κυβέρνησης της Σομαλίας κατά της αντιπολίτευσης, αλλά πρόκειται για εικασίες και σενάρια.

Το Nordic Monitor δημοσίευσε πρόσφατα μια διαβαθμισμένη έκθεση από το Συμβούλιο Έρευνας Οικονομικών Εγκλημάτων της Τουρκίας (MASAK) που έδειχνε πώς η κυβέρνηση Ερντογάν απέσυρε έρευνα για τουρκική βοήθεια εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων στην al-Shabab.

Σύμφωνα  με το γραφείο αντι-Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον υφυπουργό David S. Cohen, ο Τούρκος υπήκοος İbrahim Şen και ο αδελφός του Abdulkadir Şen συμμετείχε στην παράδοση 600.000 δολαρίων στην al-Shabab, πριν μερικά χρόνια.


Εδώ και μεγάλο διάστημα οι αφίξεις παράνομων μεταναστών από τη… Σομαλία προς τα νησιά του Αιγαίου έχουν χτυπήσει… «κόκκινο», αναγκάζοντας σε κινητοποίηση τις ελληνικές Αρχές.
Υπενθυμίζουμε ότι αν και η απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Σομαλία  ξεπερνάει τα 4.500 χλμ, όλο και περισσότεροι Σομαλοί ταξιδεύουν αεροπορικώς προς την Τουρκία, προκειμένου να περάσουν στην χώρα μας, από τα νησιά ή τον Έβρο.

Η Σομαλία είναι μια πάμφτωχη χώρα στην οποία η Τουρκία ελέγχει σχεδόν τα πάντα, στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι τουρκική «εργαλειοποίηση» Σομαλών κατά άλλων χωρών, με πρόσχημα το μεταναστευτικό.

Είναι γνωστή άλλωστε η στενή σχέση των Τούρκων με πάσης φύσεως ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις όχι μόνο στην Συρία, αλλά και στην Αφρική.

Επίσης είναι πλέον γεγονός ότι Βούλγαροι μαζί με Τούρκους μειονοτικούς στη Ν.Βουλγαρία, στέλνουν μετανάστες εντός ελληνικού εδάφους, προκαλώντας την ελληνική αντίδραση για τον κίνδυνο από το Βορρά.

Είναι γνωστό ότι στην Νότια πλευρά της Βουλγαρίας κατοικούν χιλιάδες μειονοτικοί Τούρκοι με διασυνδέσεις με την Άγκυρα, ενώ και οι Βούλγαροι συνοριακοί δεν φαίνεται να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλιώς δε θα είχαμε μετανάστες από τη Βουλγαρία; 

Την ίδια στιγμή η χώρα μας επεκτείνει δομές φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε και στην Χίο που αποτελεί νησί “πρώτης γραμμής” με την ΤοΣτο θέμα τέλος αναφέρθηκε και πρόσφατα ο καθηγητής Γρίβας. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πολυσύνθετο, και οι Τούρκοι ενδεχομένως να έχουν άλλα, πολύ πιο ύποπτα σχέδια κατά της χώρας μας, με Σομαλούς, Σύριους, και άλλους μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ερντογάν που δήλωσε πρόσφατα ότι μπορεί να “ανοίξει τις θύρες” κατά της Ελλάδος. 

https://www.pentapostagma.gr/