15.1.22

«Το Καστελλόριζο πρέπει να γίνει η δική μας Ίβο Τζίμα»! Απάντηση στο ΕΛΙΑΜΕΠ από τον Δ.Δρόσο


Το  ΕΛΙΑΜΕΠ  έχει λόγο υπάρξεως; Τι μας προσφέρει; Μήπως πρέπει να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ;
Juan

«Το Καστελλόριζο πρέπει να γίνει η δική μας Ιβο Τζίμα»! Ο Υποτέραρχος ε.α Δημήτρης Δρόσος απαντά στις απόψεις τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ περί «σύμπραξης με την Τουρκία» και σε όσους έχουν απόψεις που λένε «ας χάσουμε το Καστελλόριζο για να κερδίσουμε αλλού».

«Απαιτείται χαλύβδινη αποφασιστικότητα, την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις την έχουν . Υπάρχει όμως η βούληση», λέει ο κ.Δρόσος. Αναλύει το ναυάγιο του EastMED:

«Ο EastMed ήταν «παιδί» του Νετανιάχου…Όταν έχασε τις εκλογές ήταν αναμενόμενο ότι θα άλλαζε η κατάσταση. Η Γερμανία έβαζε το θέμα του κόστους αλλά υπάρχει πάντα και η φιλοτουρκική της στάση… Η αλλαγή στην αμερικανική διοίκηση έπαιξε ρόλο. Η διοίκηση Μπάϊντεν έχει φιλοτουρκούς πυρήνες», λέει μεταξύ άλλων. Τι θα γίνει; Δεν αποκλείει να δούμε σε λίγο καιρό αγωγό που θα ξεκινά από Λιβύη και θα φθάνει μέχρι το Ισραήλ και από τη Χάιφα να μεταφέρεται το αέριο. «Η βύθιση του EastMed δεν είναι θετικό γεγονός για τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα», καταλήγει.

Χαρακτηρίζει «εντυπωσιακή την αλλαγή στάσης του Άμπου Ντάμπι και πρέπει να παρακολουθήσουμε σοβαρά αυτή την εξέλιξη». Θέτει επίσης το θέμα της διάθεσης Rafale του Κατάρ στην Τουρκία. \

https://www.militaire.gr/