10.1.22

Κυβέρνηση: Πώς θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία παρά την επέλαση της Όμικρον

Δηλαδή κύριοι της κυβέρνησης, αν έμεναn 10 μέρες ακόμα κλειστά τα σχολεία, θα "έχανε η ...Βενετιά βελόνι"; Ποιο σκοπό σας εξυπηρετεί το κανονικό άνοιγμα το σχολείων;
Juan

 Για "αναμενόμενες αρρυθμίες" λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κάνει λόγο η κυβέρνηση, που έχει καταλήξει σε τρεις τρόπους ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Με τρεις τρόπους σχεδιάζει η κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία και να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για “ανοσία αγέλης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για αναμενόμενες αρρυθμίες που είναι διαχειρίσιμες με τρεις τρόπους:

  • Πρώτον, αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού εντός των σχολικών μονάδων
  • Δεύτερον, νέες προσλήψεις: σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις και θα γίνουν και άλλες
  • Τρίτον, με την τηλεκπαίδευση, που δήλωσε ότι είναι άμεσα διαθέσιμη

“Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με ένα πρωτόκολλο που λαμβάνει υπόψη προστασία υγείας όπως και όλη Ευρώπη, με εκτεταμένο έλεγχο που προφυλάσσει τα παιδιά και την κοινωνία από τη διασπορά” απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε άλλωστε ότι η κυβέρνηση εποπτεύει στενότατα τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και θα κάνει το μέγιστο δυνατό, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις οικογένειές τους.

“Προφανώς περιμένουμε αυξημένα κρούσματα και μια σειρά από αρρυθμίες κυρίως τις πρώτες ημέρες. Άλλωστε κάθε εργασιακή δραστηριότητα, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και διεθνώς, παρουσιάζει αρρυθμίες εξαιτίας της πανδημίας και της προσωρινής απουσίας μεγάλου αριθμού εργαζόμενων”, παραδέχθηκε και πρόσθεσε:

“Το ίδιο αναμένεται να γίνει και εδώ. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα σχολεία από σήμερα” Για αυτό και έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για κάλυψη αναγκών που προκύπτουν εκ των έσω (π.χ. με αναμόρφωση ωραρίου) αλλά και με διάθεση- πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται σε προσωρινή καραντίνα λόγω του ιού. Ήδη από σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις.”

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης είναι διαθέσιμη στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις περιπτώσεις που θα αναστέλλεται προσωρινά η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά. Όποτε κλείνει ένα τμήμα είτε λόγω κορονοϊού* είτε λόγω φυσικών καταστροφών (σεισμός, χιόνι), αμέσως η εκπαιδευτική διαδικασία μεταφέρεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας CISCO Webex καθώς το δικαίωμα χρήσης 154.000 αδειών για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται αυτή τη στιγμή και βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τον Ιούλιο 2023”, δήλωσε

https://www.news247.gr/

-----------------------------

*Αφού λειτουργεί η ..τηλεκπαίδευση, δε πανε να αρρωστήσουν όλοι  και  να κλείσουν (μετά) τα σχολεία! Η τηλεκπαίδευση να είναι καλά!!! Αυτό φαίνεται να μας λέτε!!!

Μάλιστα κύριε, αλλά ο σκοπός είναι να μην αρρωστήσουν τα παιδιά και (φυσικά) μετά οι γονείς κ.λ.π .

 Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ο (εκ του ασφαλούς)...τηλεσκοπός σας. 

ΑΛΕΞ