7.1.22

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς: Οι Τούρκοι στρατηγοί μου λένε πως δεν θα κερδίσουν


O επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ αποκάλυψε στον Βασίλη Ταλαμάγκα τι του λένε οι Τούρκοι στρατηγοί.

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς: Οι Τούρκοι στρατηγοί μου λένε πως δεν θα κερδίσουν, αποκάλυψε στην εκπομπή ΝΕΤ 24 και τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ο Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, μιλώντας στο Rise TV αποκάλυψε τι του εκμυστηρεύονται Τούρκοι στρατηγοί, τους οποίους γνωρίζει από την κοινή τους θητεία σε σχολές της Αμερικής και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Καμπά, οι Έλληνες «δημιουργούμε ένα τείχος απέναντι στην Τουρκίας. Τους λέμε έως εδώ, δεν μπορείτε να πάτε παρακάτω».
«Τόσα πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό με την Τουρκία. Βλέπετε γίνονται κρίσεις, (επεισόδια) σε τοπικό επίπεδο, αλλά μέχρι εκεί», σημείωσε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

Όπως είπε, ο λόγος που οι Τούρκοι «δεν πάνε παρακάτω» είναι διότι «δεν είναι χαζοί».

«Καταλαβαίνουν και αυτοί ότι θα αντιμετωπίσουν μία χώρα, μία Ελλάδα που δεν θα… παίξει», υπογράμμισε.

«Οι Τούρκοι στρατηγοί είναι άνθρωποι που έχουν την άποψη αυτή (σ.σ. μην κάνουμε κάτι εναντίον της Ελλάδας γιατί δεν θα κερδίσουμε). Δεν είναι από τα βάθη της Ανατολής όπως ο κοσμάκης που τον έβγαλαν (σ.σ. οι Τούρκοι κυβερνητικοί) και χειροκροτάει τον Ερντογάν», είπε, απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσε ο δημοσιογράφος και συνεργάτης της εκπομπής ΝΕΤ 24, Κώστας Αργυρός.

Ο κ. Καμπάς σημείωσε πως με όσους Τούρκους στρατηγούς γνωρίζει από την κοινή τους θητεία σε σχολές της Αμερικής και το ΝΑΤΟ και συζητά για τα ελληνοτουρκικά, είναι της άποψης πως αν η Τουρκία κάνει κάτι εναντίον της Ελλάδας δεν θα κερδίσει.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως αυτή την άποψη δεν μπορούν οι Τούρκοι στρατηγοί να την εκφράσουν δημόσια, λόγω των πολιτικών συνθηκών στην Τουρκία.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ υπογράμμισε αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχει η Αθήνα πως «αφού πήραμε Βelharra και Rafale πρέπει και στον στρατό να πάρουμε κάτι ανάλογο».

«Γιατί όταν θα έχουμε κάποιες επιχειρήσεις θα πρέπει και στην ξηρά και την θάλασσα και τον άερα να έχουμε την σωστή αντίδραση», κατέληξε.